Publicitat
Publicitat

Centenars de persones gaudeixen del trial a la plaça de la Germandat

Sant Julià preveu acollir més de 4.500 persones durant el cap de setmana

Els millors pilots del món de trial s'han donat cita aquest dissabte a Sant Julià de Lòria en els entrenaments i qualificacions, de cara a la prova que es disputarà aquest diumenge a la zona de Naturlandia i la plaça de la Germandat, en la que serà la 35a edició de la prova a la parròquia laurediana.

Precisament aquesta última ha estat l'escenari principal de les activitats durant la tarda, i és que pilots i espectadors han compartit espai durant la classificació de les diferents categories –trialGP, trial 2 i trial125-. A més, els assistents han gaudit de l'oportunitat de veure els seus ídols de primera mà, com per exemple l'home que s'ha endut 6 cops la competició laurediana, Toni Bou. En aquest sentit, el pilot resident no ha pogut adjudicar-se la primera posició per aquest diumenge i sortirà com a segon, per darrer del seu company d'equip Jaime Bustos. Per la seva banda, Adam Raga partirà des de la tercera plaça.

El conseller d'Esports de Sant Julià de Lòria, Pere Pràxedes, ha valorat la bona rebuda de la competició que ja fa anys que organitza la parròquia laurediana i ha explicat que "nosaltres en un principi volíem arribar a les 4.500 persones durant el cap de setmana i crec que anem en bona línia per aconseguir-ho". I és que centenars de persones ja han assistit al llarg d'aquest dissabte als diferents entrenaments i classificacions.

Aquest fet també s'ha fet notar en els comerços i restaurants de la parròquia que han vist com l'arribada de la prova del campionat del món de trial, els ha permès omplir les terrasses durant aquest dissabte i segons han destacat alguns restauradors s'espera que diumenge s'incrementin les xifres amb la prova oficial.

Pràxedes ha afirmat que "vam desenvolupar fa uns anys la zona Kiss, per tal de tenir cura del medi ambient i podem dir amb orgull que fa anys que som un territori trial". La consolidació d'aquest esdeveniment esportiu ha servit perquè s'iniciés una proposta lligada amb la restauració sota el títol 'Mos&Trial', en la qual hi han participat més d'una trentena d'establiments.

Aquest diumenge a les 9 hores s'espera que comenci la competició oficial, amb les diferents categories i es preveu que s'allargui fins a les 15.30 hores. Un quart d'hora més tard tindrà lloc l'entrega de premis. Per la seva banda, els representants comunals i els restauradors esperen que diumenge sigui el dia fort amb milers de persones gaudint del trial al centre de Sant Julià de Lòria.