Publicitat
Publicitat

El Centre de Piscicultura de les Salines ofereix visites guiades

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, han visitat les instal·lacions

Els amants de la pesca ja poden visitar el Centre de Piscicultura de les Salines en una visita guiada concertada des de l'Oficina de Turisme d'Ordino, que ha arribat a un acord amb el Ministeri de Medi Ambient perquè posi a disposició les instal·lacions i el personal.

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha explicat durant una visita al centre, que aquesta col·laboració fa molts anys que es realitzava i es va paralitzar però, "hem decidit reprendre-la perquè unes instal·lacions així són molt interessants de cara al turista".

Aquestes visites es podran realitzar tots els dimarts durant els mesos d'estiu, i segons ha explicat la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, combinaran la visita a la piscicultura, per veure el cicle natural de la truita, amb el Planell del Quer. Tot plegat, "permetrà veure el patrimoni natural i conèixer una de les espècies autòctones del país".

Aquesta iniciativa surt perquè segons la cònsol menor, "ens sabia greu no aprofitar aquest producte, ja que hi ha ficats molts esforços i moltes hores". Amb aquestes visites guiades es posarà en valor l'esforç que es realitza per adaptar les truites de la millor manera possible al patrimoni, l'alçada i el tipus d'aigua d'Andorra.

Per altra banda, el proper 20 de juny s'iniciarà la temporada de pesca als estanys i llacs de muntanya, a l'acotat de pesca intensiva de Tristaina, als acotats de pesca amb mosca en estanys, i a l'acotat del Cercle dels Pessons. S'obren també a la pesca sense mort, el dia 20 de juny, els rius del Parc Natural de la Vall de Sorteny, l'estany de l'Estanyó, i el riu de Manegor (Incles).

Des del Centre de Piscicultura de les Salines es procedirà a repoblar una vintena d'estanys amb 2.200 quilos de truita fario. Segons ha explicat el cap d'àrea de Medi Aquàtic, Infraestructures i Fauna, Josep Naudí, "l'objectiu és satisfer la demanda de la pesca en l'obertura de la temporada".