Publicitat
Publicitat

El Centre d'FP oferirà Batxillerat Professional Esportiu el curs 2015-2016

Actualment el centre ofereix cinc branques com són la sociosanitària, secretariat multilingüe, microinformàtica i xarxes, estètica, cosmètica i perfumeria, i la d'activitats esportives i de lleure

Al voltant de 450 alumnes han participat en la jornada de portes obertes del Centre de Formació Professional d'Aixovall per conèixer les diferents ofertes formatives a les que podran accedir quan finalitzin l'ensenyança obligatòria. Actualment, el centre ofereix cinc branques consolidades com són la sociosanitària, secretariat multilingüe, microinformàtica i xarxes, estètica, cosmètica i perfumeria, i la d'activitats esportives i de lleure. Però a més, i com a novetat, el director d'FP i Serveis Escolars, Joaquim Torredà, ha explicat que el proper curs 2015-2016, obriran el Batxillerat Professional en activitats físiques, esportives i de lleure, "que donarà accés a les titulacions de tècnic en activitats físiques i esportives, tècnic en activitats de lleure i director de colònies".

Aquest curs 2014-2015, 185 alumnes estan cursant els estudis per obtenir el Diploma d'Ensenyament Professional (DEP) i el títol de Batxillerat Professional (BP), a més d'una vintena de candidats lliures.

El Ministeri d'Educació ha ampliat l'oferta amb la incorporació del Batxillerat Professional en activitats físiques, esportives i de lleure. Joaquim Torredà ha explicat que amb aquesta nova formació, que estarà en marxa el curs vinent, "donaran cabuda a un major nombre d'alumnes i de titulacions". Des del Centre d'FP, han assegurat que fan un esforç perquè els joves no es conformin amb el DEP i es treguin el títol de batxillerat per tenir més oportunitats formatives i laborals.

La Formació Professional del sistema educatiu andorrà està celebrant els 10 anys d'existència. Durant tot aquest temps s'han anat incorporant les diferents branques i a dia d'avui la sociosanitària i la de mincroinformàtica i xarxes són les més demandades, a banda de ser les primeres que es van implantar.

Representants del Ministeri d'Educació i Joventut i dels ensenyaments espanyol i francès, el director de Formació Professional i Serveis Escolars, Joaquim Torredà, i de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Marc Jover, han participat en la jornada de portes obertes d'aquest dimarts per conèixer cadascuna de les branques formatives de la mà dels propis alumnes que els han fet una visita guiada.