Publicitat
Publicitat

Cinc nous atacs informàtics: més problemes en el servei d'Internet

Els atacs han arribat als 20 Gbps, tres vegades el tràfic normal del país, però l'afectació ha estat mínima, segons Andorra Telecom

Andorra Telecom ha viscut aquest dilluns una nova jornada de problemes en el servei d'Internet causats per nous atacs de pirates informàtics. Segons ha informat l'empresa, s'han rebut cinc atacs entre les 11 i les 18 hores amb una potència màxima de 20 Gbps, pràcticament tres vegades més que el consum nacional habitual. No obstant, les mesures per frenar-los han evitat afectacions importants en la xarxa de telecomunicacions. En concret, s'ha produït una degradació del servei amb microtalls en les connexions durant 5 minuts al matí i durant 8 minuts a la tarda, tant al servei d'Internet com al servei de 3G en la telefonia mòbil.

Andorra Telecom ha informat que ha hagut de fer front a cinc nous atacs informàtics contra tres servidors andorrans al llarg d'aquest dilluns, que han enviat un gran volum d'informació provocant un sobrecarregament de la xarxa. Els mecanismes de protecció habilitats tant internament com externament han permès frenar-los i que l’increment de trànsit derivat no tingués pràcticament afectació sobre la xarxa de telecomunicacions andorrana.

En concret, segons la parapública, els atacs han provocat durant el matí una degradació del servei d’Internet de cinc minuts, que ha comportat microtalls en les connexions i una reducció de la velocitat de navegació puntual. A la tarda s’ha produït una nova incidència de 8 minuts de les mateixes característiques en el servei d’Internet i talls del servei 3G.

Els atacs s’han produït entre les 11.20 i les 18.05 hores, han tingut una durada total de 4 hores i una potència màxima de 20 Gbps, pràcticament tres vegades més que el total de consum nacional.

L’operadora de telecomunicacions manté l’alerta després dels atacs de dimarts i dimecres de la setmana passada i d’aquest dilluns i demana disculpes als nostres clients per les molèsties que s’hagin pogut ocasionar