Publicitat
Publicitat

REPLANTEJAMENT DEL COPRINCIPAT

Cinca: "no tenim cap element que ens faci pensar que això és veritat"

El ministre ha reconegut que alguns debats, com ara el de l'avortament o el del matrimoni homosexual, poden accelerar la hipòtesi sobre la possible renúncia del Vaticà al Coprincipat d'Andorra

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que el Govern no té cap tipus d'informació sobre les insinuacions que s'han fet durant les darreres setmanes sobre la hipòtesi que el Vaticà pogués renunciar al Coprincipat d'Andorra, i ha reconegut que "si fos veritat em preocuparia".

Cinca ha qualificat l'opinió de l'excap de Govern, Òscar Ribas, com un "exercici intel·lectual", i "una opinió a partir d'una hipòtesi". A més, ha assegurat que les relacions d'Andorra amb el Vaticà són estretes, recordant la trobada que el cap de Govern, Toni Martí, va mantenir fa poc amb el papa Francesc, i que encara ho són més amb el copríncep episcopal. Per tant, "si hi haguessin notícies les tindríem de primera mà".

Finalment, el portaveu del Govern ha reconegut que alguns debats que surten de manera reiterativa com ara el de l'avortament o el del matrimoni homosexual, "van acompanyats d'una possible acceleració aquesta reflexió hipotètica que posa sobre la taula el senyor Ribas".

Per tot plegat, Cinca ha assegurat que el Govern es limitarà a donar credibilitat a les informacions que els arribin formalment i, de moment, no demanaran cap aclariment per fonts diplomàtiques.