Publicitat
Publicitat

Els veïns de la Comella recullen 400 signatures contra l’heliport

Set representants dels residents d’aquesta zona d’Andorra la Vella s'han reunit amb Jordi Minguillón després que Alcobé els confirmés que l’emplaçament era el més ben valorat

Els veïns de la Comella han explicat a l’ARA Andorra la seva “decepció” perquè el Comú presentés el 2013 la seva zona com un dels emplaçaments possibles per substituir el projecte del Patapou i, segons asseguren que els va transmetre el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, fos el lloc més ben valorat després dels primers estudis. Fins i tot, més que l’altre emplaçament “finalista”, el d’Engolasters. Set representants d’aquests veïns de la Comella s’han reunit aquest dijous amb el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, per demanar-li que defensi els seus interessos i que aturi la possible construcció.

Segons un d’aquests veïns, Josep Guitart, l’emplaçament escollit, al costat de l’Alberg de la Comella, estaria pendent d’un últim estudi tècnic que ha d’estar llest a l’octubre. Guitart ha explicat que aquest estiu es van reunir en dues ocasions amb el ministre Alcobé –al juliol i a l’agost– i que aquest els va confirmar que la seva intenció era tenir els resultats a l’octubre i a continuació fer-ho públic i deixar una partida del pressupost destinada a l’heliport.

El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha confirmat la reunió però ha negat tenir cap constància d’aquesta situació. Minguillón ha volgut calmar els veïns; “estem sensibilitzats amb ells”, ha assegurat, i ha insistit que es posaran en contacte amb el Ministeri i que “el dia que tinguem la informació actuarem en conseqüència”.

El problema, però, rau, segons Guitart, en el fet que el Comú presentés possibles emplaçaments per substituir al Patapou el 2013. Segons el veí de la Comella això pot suposar que hi hagi un compromís i que, davant de la negació d’altres comuns, el Ministeri tingui com a primera opció la ubicació de la Comella. Per això, els veïns han demanat que el Comú es retracti de la proposta i negui la seva intenció d’oferir la Comella com a lloc adequat. De fet, han recollit “unes 400 signatures” entre els veïns, empreses de la zona i els seus amics i coneguts i no descarten encetar una campanya més gran si la situació es confirma.

Una zona castigada

Josep Guitart ha lamentat que “és el que ens faltava” en una zona que ja compta amb el Centre de Tractament de Residus, la presó o la deixalleria, entre altres. “Sempre ens hem hagut d’aguantar les infraestructures que no ha volgut ningú a la parròquia i fins i tot al país”. No obstant això, el que més ha molestat els veïns és que no se’ls comuniqués en el seu moment que la seva zona estava sent considerada per a l’emplaçament de l’heliport.

“No veig que el discurs del cònsol i del ministre sigui el mateix” ha insistit Guitart, que té una borda i terreny a la zona, però que sobretot ho lamenta per “gent que s’ha comprat una casa i s’ha passat mitja vida pagant-la a crèdit” o el cas d’un propietari que tenia aparaulada la venda del seu immoble i el fet que es proposi la zona per a l’heliport li ha fet perdre la transacció.

Segons ha transmès Minguillón als veïns en la reunió, però, el Comú no s’estava comprometent en el moment de la proposta a Govern de possibles emplaçaments i, de fet, no n’ha tingut cap comunicació oficial des del 2013. Per això els veïns li demanen que es retracti, tot i que reconeixen que “hi ha requisits legals i tot això és una cosa que s’ha de complir”.

A més, Guitart ha reiterat que l’heliport no s’ha de fer en una zona residencial, i que “es trenquin el cap pensant en altres llocs que avui en dia no estan habilitats per residències i que busquin un altre lloc adequat per fer-ho”, ja que hi ha risc de molèsties acústiques i de possibles accidents.