Comencen les tasques de peritatge als Serradells per avaluar els danys de l’incendi

La feina d’inspecció i els informes posteriors, que trigaran uns dies, seran clau per determinar quines parts es podrien reobrir en un termini de temps relativament breu

Els pèrits de les asseguradores experts en valoració de sinistres han accedit aquest matí al Centre esportiu dels Serradells per començar a determinar quin grau d’afectació ha patit l’edifici arran de l’incendi que es va produir aquest dijous. A la primera inspecció ocular hi ha accedit un grup reduït escortat pels bombers, encapçalat per la cònsol major, Conxita Marsol, i diversos tècnics del comú.

El centre continua precintat. Un cop es disposi dels informes definitius dels bombers i dels experts en sinistres que acreditin que l’estructura de l’edifici no ha quedat afectada per l’incendi, el comú decidirà quins serveis poden reobrir i en quins terminis de temps.

Mentrestant, els 50 infants de l’escola bressol continuaran l’activitat amb normalitat a la de Santa Coloma (els nadons de 4 a 15 mesos) i al casal El Llamp (els nens i nenes de 15 mesos a 3 anys), on s’estaran almenys durant tota la setmana. De la seva banda, els 3.800 abonats del Centre esportiu poden fer ús de les instal·lacions comunals de la resta del país sempre que acreditin disposar de la targeta de soci dels Serradells.

Segons les primeres impressions després de la visita d'aquest dilluns, tot sembla indicar que la llar d’infants, situada en un edifici independent a l’extrem oposat del complex esportiu on es va declarar l’incendi, no ha quedat afectada. Això fa pressuposar que podria ser un dels primers serveis a restablir-se sempre i quan s’asseguri amb garanties l’accés.