Publicitat
Publicitat

El Comú destinarà 230.000 euros a la prolongacio del col·lector de Santa Coloma

Les obres tenen un termini d'execució de 2,5 mesos i s'han adjudicat a l'empresa COPSA aquest dimarts a l'hora que s'ha convocat dos concursos per la remodelació de la plaça de la Rotonda i trasllat i ampliació de l'oficina de Turisme, i l'adequació de les voravies de la parcel·la d'Andorra Telecom a Santa Coloma

El Comú d'Andorra la Vella ha adjudicat aquest dimarts les obres de prolongació del col·lector que va des del carrer Verge del Remei fins al reguer de Santa Coloma que, amb altres intervencions que s'estan fent, permetrà solucionar en un 80% el problema de les inundacions al poble. Així ho ha afirmat el cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, que ha explicat que l'empresa COPSA es farà càrrec de les obres que tindran un import de 229.000 euros i un termini d'execució de 2,5 mesos. El cònsol menor i conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany, ha detallat que es col·locaran dos tubs de 80 centímetres de diàmetre i 125 metres de llarg per evacuar l'aigua des del carrer Verge del Remei fins al Reguer de Santa Coloma. Encara que no soluciona del tot el problema de les inundacions, permetrà reduir els terminis de recurrència d'1 a 5 anys, ha exposat Estany. És la primera etapa prevista pel Comú però la mesura definitiva serà el col·lector d'1 o 2 metres de diàmetre que anirà fins al riu d'Enclar i desembocarà en un embassament que regularitzarà el cabal, ha indicat.

D'altra banda, s'han convocat dos concursos nacionals i un d'internacional per fer les voravies de la zona propera al Col·legi Janer i a l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) i l'adequació de l'aparcament de les Escoles amb un import de més de 200.000 euros; per al trasllat de l'oficina de Turisme i remodelació de la plaça de la Rotonda amb un cost previst d'uns 500.000 euros; i per a l'adquisició de nous parquímetres, la creació d'una targeta unificada per als aparcaments, parquímetres i altres serveis de la parròquia i l'adequació del programa per al seu funcionament.

El primer es tradueix en el canvi d'alineacions del carrer Mossèn Lluís Pujol i l'adequació de l'arranjament de Les Escoles. Majoria i minoria han coincidit en la necessitat d'urbanitzar aquesta zona per l'alta afluència d'usuaris de l'EENSM i del Col·legi Janer, així com dels comerços de la zona. La prioritat són doncs aquestes voravies, que tindrien un cost d'uns 230.000 euros. Mentre que l'enquitranament de l'aparcament suposaria 100.000 euros més que no estan previstos en el concurs però que "segurament farem", ha assenyalat el cònsol menor, Jordi Minguillón.

Pel que fa a la plaça de la Rotonda, es vol eliminar la zona de fusta i treure els forats existents per aplicar un paviment més lleuger i més resistent que permeti aprofitar la plaça per fer-hi activitats, ha informat Minguillón. La idea és que estigui acabada a l'octubre per acollir les casetes de la fira d'artesans de la Fira d'Andorra la Vella. De la seva banda, l'oficina de turisme s'ubicarà a la cantonada, davant de la perfumeria Gala, i s'ampliarà uns 100 metres perquè l'actual no complia els requisits mínims de confort i de seguretat.

Per últim, el Comú obrirà un concurs internacional per a l'adquisició d'una plataforma de serveis, mitjançant Leasing financer, que funcioni amb noves targetes aptes per als aparcaments i els parquímetres i l'adaptació dels sistemes actuals, així com l'adquisició de nova maquinària. En aquest cas es vol substituir l'actual PK per una altra targeta que també es pugui emprar als parquímetres i inclogui altres serveis de la parròquia. El cost estimat és de 280.000 euros en quatre anys, dels quals 70.000 euros s'inclouen en el pressupost d'enguany. 

Presses electoralistes i poca planificació
Des de la minoria han criticat la manca de planificació de la despesa i el fet que, malgrat estar contemplades al pressupost del mes de desembre, no s'hagin desencallat les obres fins ara. La consellera del PS, Dolors Carmona, ha considerat que és una "coincidència" que a sis mesos de l'acabament del mandat "ara surten els bolets" i ha apuntat que "si ja està previst i planificat, s'ha de fer quan toca i no quan pot donar peu a moviments electoralistes". També el conseller de SDP, Josep Vila, ha afirmat que el Consell es va convocar ràpidament després de la darrera tempesta, encara que el cònsol major l'ha corregit i ha assegurat que l'únic que s'ha fet és convocar els concursos amb urgència per agilitzar els terminis. Tots dos han lamentat que s'hagi tardat sis mesos en adjudicar les obres de Santa Coloma. Des de la majoria, el cònsol major ha recordat que les actuacions han d'anar coordinades entre el Govern i el Comú.

Vila i Carmona han felicitat el Comú per les obres de les escoles de Santa Coloma i per la remodelació de la plaça de la Rotonda i els canvis a l'oficina de Turisme. Amb aquestes darreres, ha apuntat el conseller del grup mixt, es podran unir les dues parts de l'avinguda Meritxell.