El Constitucional no admet un recurs d'empara de Canut pel cas de les calúmnies contra Calvet

Al·legava vulneració de drets i insistia en la culpabilitat del cònsol menor escaldenc

El Tribunal Constitucional ha decidit no admetre a tràmit el recurs d’apel·lació que Ramon Canut havia presentat en el marc de la causa per un delicte de calúmnies contra el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet. Cal recordar que Canut considerava que Calvet era qui havia fet un comentari en un mitjà de comunicació contra la seva persona i va dur el cas als tribunals. Corts va absoldre el cònsol menor escaldenc, ja que s’argumentava que no hi havia prou elements per demostrar que l’autor del missatge havia estat realment Calvet. Canut va presentar recurs al Tribunal Superior, que es va pronunciar en el mateix sentit que Corts, i finalment va presentar un recurs d’empara per una presumpta vulneració dels drets a la jurisdicció i al recurs en els processos penals.

Els tribunals han constatat que, tot i que el comentari es va fer a través d’una línia vinculada a Calvet, un “nombre important de persones” tenia accés a la xarxa wifi associada a la línia telefònica del despatx del querellat. A més, es va manifestar que el dia i l’hora dels fets Calvet estava reunit amb altres persones, que ho van confirmar. El Constitucional considera que no pot admetre el recurs per "manca de contingut constitucional de les seves pretensions".

D'altra banda, el Tribunal Constitucional també ha rebutjat un recurs de súplica presentat per l'expresident d'Orfund, Joan Samarra, contra la decisió de no admetre a tràmit el recurs d'empara presa pel mateix tribunal a l'abril en relació a l'arxivament de la querella contra Jordi Cinca. El TC considera que Samarra no ha aportat nous fets ni nous elements de dret que contradiguin la resolució recorreguda, de manera que confirma la inadmissió del recurs, tenint en compte que no s'ha produït una vulneració dels drets fonamentals.