Publicitat
Publicitat

Continuen les restriccions d'aigua potable a Escaldes

Els veïns de Costa de Nagol recuperen l'aigua potable, en canvi els d'Aixirivall hauran d'esperar almenys fins diumenge

El Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació i el Comú d'Escaldes-Engordany han informat que l'aigua encara no es pot consumir amb normalitat a la parròquia. Degut als alts nivells de terbolesa que s'han detectat a la xarxa de subministrament d'Escaldes, s'ha restringit l'ús de l'aigua per al consum humà. Els resultats de les anàlisis que s'estan realitzant actualment determinaran quan es pot tornar a consumir amb normalitat i fins que no es restableixin les concentracions adequades de terbolesa no es podrà ingerir.

La terbolesa de les aigües es produexi per la presència de matèria fina en suspensió i el seu mesurament s'anomena turbiditat i és un test clau en l'anàlisi de la qualitat de l'aigua.

En el moment que es pugui tornar a consumir aigua amb normalitat es comunicarà a la població. Tot i això, el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha avançat que en cas que no torni la potabilitat durant aquest divendres, el Comú s'encarregarà de distribuir aigua a tota la població amb la compra d'ampolles.

Per la seva banda, CAPESA, l'empresa encarregada del subministrament de l'aigua a Escaldes, ha informat en un comunicat que a partir del proper dimarts atendran personalment les queixes dels seus abonats derivades de la problemàtica apareguda en els darrers dies.

Els veïns de Costa de Nagol recuperen l'aigua potable

Fonts del Comú de Sant Julià de Lòria han informat a l'ANA que els veïns de la urbanització Costa de Nagol ja poden consumir aigua amb normalitat des d'aquest divendres al matí.

Aixirivall i Costa de Nagol depenen de la captació d'aigua de la Peguera, la més afectada per la torrentada del passat dimarts. Per aquest motiu, segons han informat des del Comú, la captació de Costa de Nagol s'ha desviat a una altra xarxa i per això ja disposen d'aigua potable. En canvi, els veïns d'Aixirivall encara depenen d'aquesta captació i disposen d'aigua filtrada que no és apta per al consum humà.

Aquest divendres al matí s'ha analitzat l'aigua i s'està a l'espera dels resultats de les proves, tot i que, segons fonts comunals, el resultat es coneixerà entre diumenge i dilluns.