Publicitat
Publicitat

Coresponsabilitzar els propietaris dels locals d'oci per evitar aldarulls

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, es reunirà amb els propietaris i llogaters dels locals nocturns en les pròximes setmanes i si no es veuen millores es planteja avançar l'hora de tancament

La Policia ha finalitzat la investigació sobre la pallissa a un resident francès a Escaldes fa algunes setmanes i ha transmès les seves peticions de diligències a la Batllia. Aquestes propostes, ha exposat el ministre de Justícia i Interior, haurien de permetre "que les investigacions arribin a bon port".

Amb tot, després d'incrementar la presència policial a la zona així com en altres àrees d'oci nocturn, el ministre convocarà els responsables dels locals per "exigir-los" que es facin "coresponsables" dels aldarulls que es produeixin a les sortides dels bars i discoteques. Després de les reunions que faran per sectors, si no es detecten millores en aquestes situacions, ha avisat Espot, es prendran les "mesures oportunes per posar-hi remei".

De moment, es podria arribar fins a la modificació del Decret d'obertura i tancament de locals nocturns per anticipar l'hora de finalització de l'activitat. I és que la legislació actual contempla unes sancions "poc dissuasives" i s'espera que quan es disposi d'una llei de seguretat pública es puguin prendre mesures més restrictives i individualitzades. Aquest text es començarà a treballar aquest 2015 i es vol entrar a tràmit durant el 2016, ha indicat Espot. A més, regularà aspectes de l'ordre públic, la videovigilància, l'anàlisi de mostres d'ADN, l'ús d'armes, etc. Aquesta, s'haurà de completar amb una llei de seguretat privada que també es vol abordar en els pròxims quatre anys.