Publicitat
Publicitat

La llei del Cos de Bombers, a l'inici de la nova legislatura

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat aquest dilluns la intenció d'entrar a tràmit parlamentari la llei del Cos de Bombers a l'inici de la nova legislatura. Amb motiu de la celebració de la festivitat de Sant Joan de Déu, patró dels Bombers, Espot ha reconegut que els treballs estan "molt avançats" gràcies al Reglament que es va aprovar al gener i que és un "embrió" de la llei. "En les properes setmanes es portarà a consulta i treball amb els bombers i els seus representants sindicals i aquest any entrarà a tràmit parlamentari", ha afegit el ministre. Des del cos, el seu director, Joan Recasens, ha admès que és un anunci que esperaven ja que "des del 2004 que batallem per una llei".

La festivitat de Sant Joan de Déu ha tingut un marcat caràcter de balanç. Un balanç, segons el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i el cap de Govern, Toni Martí, "positiu" tant per la gestió d'emergències com incendis o allaus com pels nous serveis que han assumit com són el transport sanitari i la gestió dels mitjans aeris. Així, el director dels Bombers d'Andorra, Joan Recasens, ha considerat que el cos viu una situació "òptima" amb personal ben format i ben equipat. També ho ha destacat Espot que ha recordat les deu noves incorporacions que han rebut els seus diplomes aquest dilluns. 

D'altra banda, el ministre de Justícia i Interior ha considerat que s'han aclarit bona part dels punts de discordança amb l'Associació de Bombers d'Andorra en relació al recurs d'alçada pel nou reglament. Espot ha explicat que han "atansat posicions" en les darreres setmanes i els articles que els causaven neguit es poden precisar amb una circular interna de direcció. Així, ha pronosticat moltes possibilitats que desisteixin de seguir amb aquest recurs.

Continuïtat del ministre i de la direcció
Durant el seu discurs, el cap de Govern, Toni Martí, ha lloat la tasca del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i de la direcció del Cos de Bombers. Així, ha apostat per la seva continuïtat. Malgrat que Espot ha manifestat que "el cap triarà qui vol que siguin els seus ministres" i que el que compta és "si estic en disposició i tinc les capacitats suficients per continuar servint a aquest país durant quatre anys", Martí ha afirmat que "és un secret a veus que compta amb Espot" però també amb la direcció del cos per la "gran coordinació" entre ells.

Pel que fa a la continuïtat dels síndics, el cap de Govern ha dit que és una decisió del grup parlamentari però que "han fet una gran sindicatura els dos".