Una trentena de joves voluntaris de la Creu Roja d’Europa i d’Àfrica participen en la 2a edició del projecte Grandalla

L’esdeveniment permet als participants compartir coneixements i experiències sobre diferents temàtiques i el marc d’accions de l'ONG arreu del món

El projecte Grandalla celebra la seva segona edició el 8 de maig, en el marc del Dia mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna i comptarà amb la participació d’una trentena de voluntaris provinents de Luxemburg, Espanya, Itàlia, Portugal, Marroc, Tunísia i Bèlgica. Enguany, al llarg de la seva estada pel Principat, els diferents membres de les entitats internacionals podran intercanviar sobre les preocupacions i futures accions que es realitzen en els diferents països representats i buscar sinergies de futur aplicables a tots ells. 

La trobada compta amb un programa establert que els hi dona l’oportunitat de descobrir el país i l’organització andorrana, més enllà de participar en ponències i seminaris diversos. Entre els actes més destacats hi haurà una gimcana de primers auxilis, una ponència del president de la Creu Roja Andorrana sobre Dret internacional humanitari, un taller sobre habilitats de lideratge, un mercat cultural on tots els participants tindran l’ocasió de presentar als altres productes típics i emblemes del seu país d’origen, i sobretot, una iniciació al YABC. 

El YABC, ‘Youth as Agents of Behavioural Change’, és una de les iniciatives estrella de la Federació Internacional de les societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna, llançada l’any 2008, que converteix els joves en els agents dels canvis de comportament per a la promoció de la cultura de la no violència i de la pau. Basada en canviar les mentalitats gràcies a l’aprenentatge per l’experiència, és una metodologia centrada en els participants i que aplica els valors humanitaris i els principis fonamentals de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

La segona edició del projecte Grandalla acabarà amb el sopar institucional de l’entitat per celebrar el seu dia internacional, commemorat mundialment el 8 de maig, dia del naixement del seu fundador, Henri Dunant.