La Creu Roja recull més de mil donacions durant el 2017

En total l'ONG ha realitzat quatre col·lectes i una marató durant al llarg de l'any

Amb l’última campanya de col·lecta de sang, celebrada els dies 4 i 5 de desembre a MoraBanc, la Creu Roja ha superat les expectatives i ha permès sobrepassar la xifra desitjada de 1.000 donacions en tot l’any. D'aquesta manera, enguany s’han recaptat 1.167 donacions, 367 de les quals han estat de nous donants, cent més que l'any passat. A la col·lecta de sang del mes de setembre es van fer un total de 272 donacions, mentre que a la campanya de desembre es van sumar un total de 307 donacions. En total la Creu Roja ha realitzat quatre col·lectes i una Marató durant el 2017. 

El 2017 ha estat un bon any per les donacions de sang, segons apunta l'ONG en un comunicat. Les dades recollides els darrers anys marquen un augment de donacions progressiu des del 2015, quan no es va arribar al miler en tot l’any.

Respecte als donants, les dades mostren que a la franja d’edat de 36 a 45 anys és on hi ha més donacions. Tot i això, cal destacar l’augment entre els joves de 18 a 25 anys, que ha crescut considerablement des del 2015. A més, es pot apreciar que, mentre que fa dos anys la diferència entre donants masculins i femenins no s’apreciava, enguany s’ha arribat a una diferència de 100 donacions, sent els homes els que més n'han realitzat.