Publicitat
Publicitat

Creuar l'estret per salvar els taurons

Sis atletes del Club Triatló Serradells i d'Anyós Park afronten el repte 'Estret solidari andorrà' pel qual es proposen recórrer els fins a 22 quilòmetres que separen Punta de Oliveros i Punta Cires per recaptar fons per portar al Principat l'exposició 'A favor dels taurons, un mar d'esperança'

Jordi Cerro, Víctor de Juan, Benito Veloso, Pau Tapia, Gemma Riu i Lourdes Estapé es preparen per travessar a finals de juny l'estret de Gibraltar amb un fi solidari: protegir els taurons del Mediterrani. Segons ha explicat Cerro, la distància a recórrer és de catorze quilòmetres en línia recta però a la pràctica, ha admès, acaben sent entre 19 i 22 quilòmetres tenint en compte algunes variables. La velocitat de cada nedador, els vents i les marees fan variar la trajectòria, igual com el trànsit de vaixells per l'estret que impedeix en alguns moments la pràctica esportiva, ha indicat l'atleta.

"La idea surt fa tres anys", ha reconegut Cerro, però calia fer la travessa amb una associació pels tràmits i les mesures de seguretat que s'han d'assolir. Per això, s'han fixat la setmana del 20 al 26 de juny per sortir.

L'expedició de l''Estret solidari andorrà' compta amb el suport de Bomosa i Veritas, per la promoció dels valors que suposa la pràctica esportiva i la difusió dels hàbits saludables que es desprèn d'aquesta iniciativa. Així, el cap de projectes de Bomosa, Pol Fortuny, ha informat que es volen recollir 4.000 euros en suport a aquest repte, que serviran per portar l'exposició temporal 'A favor dels taurons, un mar d'esperança' a Andorra. La mostra inclou rèpliques d'algunes espècies a mida real, fet que la fa "interessant i impactant", ha assenyalat. A més, transmet "l'amenaça de la vida marina i els projectes de conservació que s'estan duent per protegir-la", ha exposat.

Les donacions es poden fer on-line a través dels enllaços que apareixen al web  www.estretsolidari.com i a les pàgines de Facebook d''Estret Solidari andorrà' i de Bomosa. A més, en els propers dies s'instal·laran guardioles a la botiga de Veritas, als Serradells, a Anyós Park i a les piscines d'Encamp, entre altres, i es pot adquirir el marxandatge que han creat per a la iniciativa.