'Creuem Fronteres', un projecte d'ajuda humanitària al poble sahrauí

Un dels objectius és crear caravanes solidàries que es desplacin des d'Andorra fins als camps de refugiats

Aquest dilluns s'ha presentat el projecte ' Creuem  Fronteres' per part de l'Associació d'amics solidaris amb el poble sahrauí (Adsaps) que té un doble objectiu, per una banda, crear caravanes solidàries que es desplacin des d'Andorra fins als camps de refugiats del Sàhara, i per una altra, donar visibilitat al Principat d'aquesta problemàtica.

Aquest projecte ha sorgit arran de la bona rebuda que va tenir la caravana solidària que va sortir d'Andorra l'abril del 2019 i que va permetre portar "4.000 quilos d'ajuda humanitària en sis vehicles" als camps sahrauís, ha explicat M . Lluïsa  Hurtado , presidenta de l'associació. Ha declarat que la iniciativa va sorgir quan es va suspendre el projecte ' Vacances en pau', durant el qual nens del poble sahrauí gaudien de dos mesos de vacances al Principat i tornaven carregats de material. També ha explicat que "aquest tipus de projectes fan país", tot i que assegura  portar dos anys  sense contacte amb el Govern. Així i tot, ha confessat que la participació i la rebuda que ha tingut en el país ha estat molt gran en molt poc temps.

A banda, en l'acte també ha participat la vicepresidenta de l'associació, M. Helena Garcia, qui va formar part, juntament amb la seva família, de l'expedició que va fer la primera caravana solidària, i Laura  Dallerès , secretària de l'entitat.  Dallerès  ha explicat que per donar a conèixer el projecte s'organitzarà una exposició a l'illa Carlemany que mostra la realitat dels camps i que es podrà gaudir des del dia 16 fins al 20 d'octubre, i a més, el dia 19 d'octubre s'estrenarà a les 12 hores als cinemes de l'illa el documental ' Creuem  Fronteres' que és "el que ha donat nom al nostre projecte". Finalment, la presidenta ha confessat que la idea és poder realitzar aquest viatge humanitari cada dos anys i que de cara aquesta primera edició, esperen poder disposar primer d'un local, de vehicles i també de períodes de recollida de material.