Publicitat
Publicitat

Crida als canillencs per no ser minoria en la 3a Trobada Canillo-Ordino

La tercera edició se celebra aquest diumenge, amb una cursa d'orientació i un dinar de germanor

Aquest dijous s'ha presentat la 3a Trobada de germanor Canillo-Ordino, que es va concebre com una alternativa més familiar que turística a l'antiga Trobada dels bous i que se celebra aquest diumenge. L'objectiu, enguany, és engrescar als canillencs, que l'any passat van ser minoria en la cursa d'orientació i el dinar de germanor posterior al coll d'Ordino, segons han explicat el conseller de Cultura i Esports del Comú de Canillo, Àlex Mitjana, i el conseller de Turisme i Esports d'Ordino, Bartumeu Gabriel. Cada any, més d'un centenar de canillencs i ordinencs es troben al coll d'Ordino, el punt d'intersecció de les dues parròquies per "recuperar vincles històrics i culturals".

La cursa d'orientació començarà en aquesta tercera edició a les 10 hores -abans, però, es farà el lliurament dels mapes i la reunió explicativa-, i hi haurà dos circuits disponibles, un de més curt i un altre de més llarg. No hi haurà premis en metàl·lic per als guanyadors, sinó que la idea és que es pugui competir entre familiars i amics, per això tots els participants que paguin el preu d'inscripció de cinc euros seran obsequiats amb dues entrades per al Centre Esportiu d'Ordino i per a la Mina del Ferro. La inscripció donarà accés també al dinar de germanor, al qual es pot apuntar també qui no hagi participat en la cursa, pagant tres euros.

Gabriel i Mitjana estaran pendents del cel aquest dissabte, però han garantit la celebració del dinar en cas de pluja. Si el temps no acompanya, se celebrarà a l'Edifici Perecaus, a Canillo. La primera opció, però, és, com cada any, el coll d'Ordino, on s'espera que s'apleguin més de 150 canillencs i ordinencs per dinar. L'objectiu és, especialment, encoratjar els canillencs, perquè "els últims anys no són els que volem", ha assegurat el seu conseller Àlex Mitjana.

Pel que fa a la cursa d'orientació, l'organització ha assegurat que "el coll d'Ordino dóna per a bastant" i que es plantejaran recorreguts interessants per descobrir la zona. Tots dos consellers han insistit en el vessant familiar i de germanor de l'esdeveniment, que vol evitar la pura competició o les propostes més turístiques perquè els canillencs i ordinencs el percebin com una veritable trobada entre les dues parròquies.