Publicitat
Publicitat

La 'Cursa de l'esport per a tothom' finalitzarà al Parc Central

En aquesta sisena edició, que tindrà lloc el 17 de maig, se substituiran els premis en metàl·lic per trofeus, i hi haurà sortejos de vals de compra i entrades de cinema

El proper 17 de maig tindrà lloc una nova edició de la 'Cursa de l'esport per a tothom' que arrencarà, una vegada més, a la zona d'illa Carlemany i finalitzarà en aquesta ocasió al Parc Central. A més dels canvis en el recorregut, una altra de les novetats està en els premis per als guanyadors. En aquesta sisena edició se substituiran els premis en metàl·lic per trofeus de reconeixement, a més de sortejos de vals de compra valorats en 150 euros cadascun i entrades de cinema. Les inscripcions es realitzaran per Internet fins el dia 3 de maig i tots els diners que s'obtinguin es destinaran íntegrament al banc d'aliments de Càritas.

Un any més tindrà dos recorreguts, un de cinc quilòmetres i un altre de dos. Així doncs, tal com ha donat a conèixer el coordinador d'Esports del Govern, Jordi Beal, les dues curses començaran al carrer de la Unió i finalitzaran al Parc Central, però tindran itineraris diferents per evitar solapaments.

El secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, ha explicat que l'objectiu d'aquesta cursa és fugir de l'aspecte competitiu i buscar un caire lúdic i popular. Per aquest motiu, aquest any en lloc de donar premis en metàl·lic, els guanyadors rebran trofeus, i tots els participants amb xip que aconsegueixin finalitzar el recorregut entraran en el sorteig de 14 vals de compra de 150 euros cadascun i 20 entrades de cinema.

La cursa té un preu de cinc euros amb dret a samarreta, xip i dorsal, o dos euros en cas de no voler la samarreta. La inscripció infantil és gratuïta amb un cost addicional de tres euros per a la samarreta.

La cursa popular s'inscriu dins de l'Estratègia nacional per la nutrició, l'esport i la salut que té com un dels principals objectius promoure la pràctica regular d'activitat física i esport com un factor clau de protecció de la salut.

La Organització Mundial de la Salut (OMS) identifica el sedentarisme com el quart factor de risc de mortalitat. Segons ha explicat el director general de Salut i Benestar, Josep Casals, les persones sedentàries tenen entre el 20 i 30% de probabilitats de patir malalties cròniques importants, el 30% de malalties cardiovasculars, el 27% de diabetis, i entre el 21 i 25% de patir algun tipus de càncer.

L'enquesta nacional de salut reflecteix que a Andorra, només el 41% d'homes i el 48% de dones tenen un nivell d'activitat física suficient a nivell laboral, i en el temps de lleure, menys de la meitat de la població camina més de 30 minuts al dia.
Per aquest motiu, Casals ha convidat a tota la ciutadania a participar en aquesta cursa i "moure's per la seva salut, a més d'aprofitar per ajudar els qui més ho necessitin".

A més a més, el Col·legi de Dietistes i Nutricionistes d'Andorra facilitarà una sèrie d'indicacions i pautes alimentàries perquè tots els esportistes que hi participin puguin preparar-se adequadament.