Darrers preparatius per tenir a punt les caramelles d'Ordino

L'actuació serà el diumenge 1 d'abril a la plaça Major de la parròquia 

Només falta una setmana perquè la parròquia ordinenca celebri la cantada de caramelles, que cada any que passa està més s'arrela i ja és tota una tradició. Però abans que arribi aquest moment, que serà el proper diumenge 1 d'abril a la plaça Major d'Ordino, els caramellaires ja fa dies que preparen el repertori i assagen per tenir-ho tot a punt. Un dissabte més, una vintena de persones s'han congregat a l'Escola de Música de la parròquia per realitzar, aquesta vegada, el darrer assaig abans de l'actuació. 

Segons ha explicat el director de les caramelles d'Ordino, Josep Puig, enguany l'actuació comptarà amb quatre cançons, tres valsos i l'himne andorrà. La primera interpretació serà 'Primavera Ordinenca', seguidament de 'Muntanya i cançons', i la darrera cançó serà 'El vals de caramelles'. Abans de concloure l'actuació els caramellaires d'Ordino interpretaran l'himne andorrà. Les tres primeres peces tenen la lletra i l'arranjament de Guillem Benaset i excepte la primera cançó on la música és del mateix Puig. “Intentem que sigui una bona tradició, encara que vingui de Catalunya, s'ha de mantenir però crec que ja ha quedat arrelada”, ha indicat. El director també puntualitza que malgrat no poder exigir un gran nivell, “entre tots farem el dia festiu i els participats tenen moltes ganes que arribi el dia”. 

Puig també ha recalcat la participació de gent jove a les caramelles i ha assegurat que “sempre comencem amb un grup de gent gran, però els més joves també s'animen a mesura que van passant els dies”. Enguany s'espera que a l'actuació hi hagi prop d'una vintena de caramellaires, la majoria gent gran però també joves i nens.