Publicitat
Publicitat

Demanda perquè Andorra disposi d'un cònsol honorari francès

La candidata del PS a les eleccions legislatives demana mesures davant del tancament del consolat

Si fa unes setmanes va ser la candidata dels Republicans en demanar que es reconsiderés la decisió de tancar el consolat francès, ara ha estat el torn de la candidata del Partit Socialista a les eleccions legislatives per la cinquena circumscripció dels francesos a l'estranger, Gabrielle Siry, qui ha demanat al ministre d'Afers Exteriors francès que nomeni un cònsol honorari a Andorra.

Siry assegura que un consolat honorari és "indispensable per mantenir l'accés de la comunitat francesa resident a Andorra als serveis públics". La candidata assegura que l'anunci del tancament del consolat previst per al setembre ha afectat la comunitat francesa, i considera que la racionalització pressupostària no s'ha de fer "en detriment d'uns serveis públics de qualitat i accessibles per a tothom".

Així, el 15 de març va enviar per carta la seva demanda al ministre d'Afers Estrangers, Jean-Marc Ayrault, i al secretari d'Estat dels francesos a l'estranger, Matthias Fekl, i està cosignada per Mehdi Benlahcen, conseller consular de Portugal i membre del grup 'Français du monde, Ecologie et Solidarité', i Marcello Acri, membre dels delegats dels pares d'alumnes de l'escola francesa de la Massana. Siry visitarà Andorra el 10 d'abril per informar la comunitat francesa dels avenços de la demanda.

La candidata socialista ha avançat que els tràmits lligats a situacions urgents, com poden ser les relacionades amb l'atenció mèdica, continuaran sent tractades per l'Ambaixada de França a Andorra, però que els tràmits relacionats amb l'estat civil seran traspassats a partir d'ara al consolat general de França a Madrid, tot i que es podran tramitar sense necessitat de desplaçar-se. A més, s'ha previst que s'instal·li a l'ambaixada un punt informàtic per fer tràmits en línia, tot i que la candidata lamenta que les persones poc avesades a les noves tecnologies en resultaran penalitzades.

Per tot plegat, i també per evitar desplaçaments relacionats amb el passaport, la candidata socialista demana que es nomeni un cònsol honorari i que s'assignin els mitjans necessaris en vista a la multiplicació dels viatges consulars.