Publicitat
Publicitat

El nou delegat d’ensenyament francès a Andorra, Denis Dekerle, s’incorpora al càrrec

L’ampliació del Lycée Comte de Foix per l’augment d’alumnes de primària serà un dels seus reptes

El nou delegat d’ensenyament francès a Andorra, Denis Dekerle, ha pres possessió del càrrec aquesta setmana i ja ha mantingut les primeres reunions de treball. Denis Dekerle, que substitueix Michel Maginot, que s’ha jubilat, té una àmplia trajectòria com a director de diversos centres educatius. Un dels seus primers reptes serà l’ampliació de Lycée Comte de Foix per l’augment d’alumnes a primària.

Descartada l’opció de fer una escola a Encamp per l’elevat cost (25 milions d’euros) i amb manca d’espai al Lycée, una de les possibles solucions seria ocupar algunes de les aules que han quedat buides als centres educatius espanyols que han tancat. Dekerle també està a l’espera dels resultats de la inspecció que van fer responsables del ministeri d’Educació francès abans de l’estiu per detectar si hi havia mancances en un sistema que té el 34 per cent dels alumnes escolaritzats a Andorra.

Nascut a Arras (Pas de Calais), Dekerle ha estat director al Lycée Voltaire a Wingles (França), i al Lycée Antananarivo (Madagascar). L’any 2008 es va fer càrrec de la direcció del Lycée Baggio a Lila (França), un centre conflictiu i amb molts problemes d’inseguretat que van derivar amb una vaga de 30 professors l’octubre del 2010. La gestió de Dekerle va ser determinant perquè tornés la normalitat al centre i s’acabessin els problemes de seguretat i de comportaments incívics.

 

 

 

 

Etiquetes