Publicitat
Publicitat

Desaparegut un jove resident que es va escapar d'un centre de tractament de trastorns

La família demana la col·laboració ciutadana i sospita que el noi, vist per última vegada a Granollers fa dos dies, estaria planejant tornar a Andorra

El dimarts a la matinada un grup de joves es va escapar d'un centre de tractament de conductes ITA d'Argentona, al Maresme. Es van escapar pel teulat, i van marxar direcció a Barcelona. Entre aquests joves hi havia Diogo, un resident andorrà de quinze anys instal·lat al país des de fa dotze anys.

Tal com ha explicat la seva mare, la Carla, va ser vist per última vegada l'endemà, dimecres, a Granollers, pels volts de les 20.30. Els Mossos d'Esquadra van localitzar-lo a ell i a un altre noi. Aquest segon va poder ser interceptat pels Mossos, però el jove resident andorrà va escapar-se i se li ha perdut la pista. És l'únic de tot el grup de joves que es va escapar del centre que encara no ha estat localitzat.

La família del noi ha iniciat una campanya a través de les xarxes socials per demanar la mobilització ciutadana per trobar-lo. No saben com anava vestit, i no porta ni documentació ni telèfon mòbil, ha indicat la seva mare. Han presentat denúncia als Mossos d'Esquadra i també a la policia d'Andorra, ja que sospiten que el noi estaria planejant tornar al Principat.

El Diogo no s'havia escapat mai abans d'aquest centre, especialitzat sobretot en tractar casos de joves amb problemes relacionats amb conductes alimentàries, però que acull també a joves amb problemes de conductes disruptives i d'acceptació de límits i normes socials. Fa quatre mesos que va ser ingressat.

Etiquetes