Publicitat
Publicitat

Desmantellen una xarxa de tràfic d'armes que operava entre Andorra i Itàlia

Els dos implicats tenen relació directa amb el detingut italià que el passat mes de març va saltar-se un control duaner transportant a l'interior del seu vehicle un Cetme de calibre 307W

El passat 10 de juny, la Guàrdia Civil de Lleida va detenir dos homes residents al Principat (R.V.D i M.F.M de 44 i 48 anys respectivament), per la seva presumpta implicació amb un delicte de tràfic i contraban d'armes. Els fets que els relacionen van succeir el passat 6 de març quan un vehicle va fugar-se a l'alçada de la duana de la Farga de Moles transportant en el seu interior un fusell marca Santa Bárbara, model Cetme, de calibre 370W, i pel qual va ser detingut el seu conductor, G.B de nacionalitat italiana.

Es dóna la circumstància que aquest últim ja va ser arrestat, el juny de 2013, per un fet similar, ja que va ser interceptat per la Guàrdia Civil quan transportava a l'interior del seu vehicle un fusell marca Santa Bárbara, model Cetme, i 50 cartutxos de munició. Per aquest motiu, la Guàrdia Civil de Lleida, va iniciar, a mitjans del mes de març, una investigació per esclarir els fets i que va donar com a resultat la detenció de les dues persones citades anteriorment. Segons la investigació policial, un dels detinguts va ser l'encarregat de vendre l'arma i l'altre implicat va ser l'encarregat de facilitar o garantir l'entrada del vehicle a Espanya, tot i que finalment va ser interceptat per la Guàrdia Civil després de fugar-se.

El detingut al mes de març (actualment es troba a la presó per aquests fets), visitava el Principat des de l'any 2012 per fer turisme, i pel que sembla, des d'aquest any, aprofitant els seus viatges, hauria comprat diverses armes al país per vendre-les posteriorment a Itàlia.

Les dues armes intervingudes, marca Santa Bárbara, model Cetme, pertanyen a la mateixa partida d'armes de la mateixa marca i model, que van ser exportades des de Saragossa a Andorra durant el mes d'abril de 2012. Per tot plegat, es van instruir diligències policials, que juntament amb els detinguts es van lliurar al Jutjat d'Instrucció número 2 de la Seu d'Urgell