Publicitat
Publicitat

Detenen 14 persones per diversos delictes relacionats amb alcoholèmia i aldarulls

Sis de les detencions corresponen a delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol, i la resta a diversos aldarulls i trencament d'ordres judicials

La Policia va detenir catorze persones durant la setmana del 28 de setembre al 4 d'octubre. Sis de les detencions corresponen a delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol, i la resta corresponen a diversos aldarulls i trencament d'ordres judicials.

Tres de les detencions per superar els límits d'alcoholèmia permesos es van produir el passat dimarts. Així, els agents van detenir un resident espanyol de 42 anys, amb una taxa d'1 g/l., i també se li va imputar un presumpte delicte contra la salut pública per posseir 0,2 grams de cocaïna. El mateix dia la Policia va detenir un resident espanyol, amb una taxa d'1,72 g/l.; i una resident espanyola de 37 anys, amb una taxa de 2,28 g/l. i sota l’efecte de drogues, implicada en un accident de circulació.

El dimecres, la Policia va detenir un resident portuguès de 31 anys, amb una taxa d'1,93 g/l., i també se li va imputar un presumpte delicte contra la integritat física, en estar implicat en un accident de circulació. Finalment, el dijous es va detenir un resident espanyol de 40 anys, amb una taxa d'1,68 g/l.; i el divendres, un andorrà de 18 anys, amb una taxa d'1,86 g/l., en estar implicat en un accident de circulació.

Pel que fa a la resta de delictes, el dilluns passat la Policia va detenir a Andorra la Vella, un home no resident al Principat de nacionalitat marroquina de 34 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la funció pública per desobediència a una ordre d'expulsió per un període de cinc anys. L'endemà, dimarts, els agents van detenir a Andorra la Vella, un andorrà de 36 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra l'Administració de Justícia pel trencament d'una ordenança penal de suspensió del permís de conduir.

El divendres, els agents van detenir al Pas de la Casa, un resident francès de 30 anys, com a presumpte autor d’amenaces, injúries i resistència greu a funcionaris de Policia, a més d'imputar-se-li una presumpta contravenció penal per possessió de marihuana. La patrulla va ser requerida per una alteració de l’ordre públic en un establiment.

D'altra banda, dissabte, la Policia va detenir a Andorra la Vella, un resident espanyol de 44 anys, com a presumpte autor d'un delicte de maltractaments en l'àmbit domèstic. El mateix dia, els agents van detenir a Escaldes-Engordany, dos homes -un resident espanyol i un andorrà-, els dos de 25 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la integritat física amb resultat de lesions. La patrulla va ser requerida per una baralla a la sortida d’un local d’oci nocturn d’Escaldes-Engordany. També el dissabte es va detenir a la parròquia escaldenca un home no resident de nacionalitat xinesa i 39 anys, que tenia una ordre de recerca judicial amb detenció per presumptes delictes contra l’ordre públic i contra el patrimoni. La patrulla va ser requerida per un furt de mercaderia en un establiment comercial d’Andorra la Vella.

Finalment, el diumenge, la Policia va detenir a Escaldes-Engordany, un resident portuguès de 33 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física, contra la llibertat (amenaces greus), contra l’honor (injúries greus) i contra la funció pública (resistència i desobediència greu) a funcionaris de Policia. La patrulla va ser requerida per alteració de l’ordre públic a l’exterior d’un local d’oci nocturn d’Escaldes-Engordany.