Detenen dos homes per formar part d’una banda organitzada de contraban de tabac

Segons la policia, adquirien gran quantitat d’aquest producte en diversos establiments i posteriorment l’introduïen al maleter d’un turisme

La policia va detenir la setmana passada dos homes no residents de 23 i 49 anys a Andorra la Vella, com a presumptes autors dels delictes contra l’ordre socioeconòmic –contraban de tabac– i contra l’ordre públic (associació il·lícita). Durant la tarda de dimarts passat, funcionaris del del Cos de Policia i del Cos de Duana Andorrana, van efectuar unes vigilàncies conjuntes a quatre persones i dos turismes, ja que aquests actuaven com a banda organitzada i adquirien gran quantitat de tabac en diversos establiments d’Andorra la Vella, i posteriorment l'introduïen al maleter d’un dels turismes (4x4). En procedir al control, segons el relat policial, els dos ocupants d’un dels vehicles –els detinguts– van ser controlats i els altres dos ocupants del turisme 4x4 es van fer escàpols en el referit vehicle, "posant en perill la seguretat viària en diverses ocasions", no sent localitzats.

El Cos de Policia ha procedit a la detenció de 23 persones durant aquesta darrera setmana (del 28 d’octubre al 3 de novembre). Les detencions s'han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (1), contra la seguretat del trànsit (11) i altres delictes (11).

A més, la policia ha detingut a Andorra la Vella un total de cinc persones com a presumptes autors d'un delicte de maltractaments en l'àmbit domèstic, quatre de les quals per una agresssió mútua de parella i la cinquena per una agressió de l’home a la dona.