Publicitat
Publicitat

Detenen 6 persones per furts valorats en 1.600 euros

Els detinguts són cinc homes i una dona, no residents de nacionalitat xinesa i russa, i d'edats compreses entre els 27 i els 39 anys

La Policia va detenir aquest diumenge a la frontera francoandorrana sis persones com a presumptes autores de diversos furts de mercaderia en establiments del Principat per un valor aproximat de 1.600 euros. Aquesta detenció forma part de les divuit que s'han efectuat durant la setmana de 9 al 15 de març.

La Policia va detenir aquest diumenge cinc homes i una dona, no residents de nacionalitat xinesa i russa, i d'edats compreses entre els 27 i els 39 anys, com a presumptes autors de diversos furts de mercaderia en establiments del Principat de forma organitzada. La patrulla va ser requerida des d'un establiment comercial del Tarter ja que els ocupants de dos turismes haurien sostret tabac i ampolles de begudes alcohòliques. Posteriorment els dos turismes van ser controlats quan es disposaven a abandonar el Principat. Els agents van localitzar 37 cartrons de tabac, 5 ampolles, dues tauletes, un aparell GPS, i diversos aliments, amb un valor aproximat de 1.600 euros.

D'altra banda, pel que fa a delictes contra el patrimoni, la Policia va detenir el passat dilluns a la Rabassa un home, no resident de nacionalitat alemanya i 35 anys, com a presumpte autor d'un seguit de furts amb força en establiments hotelers i de restauració durant els mesos de febrer i març.

Respecte a la salut pública, els agents van detenir el passat dimarts a Encamp un andorrà de 42 anys amb 0,36 grams d'heroïna. I el dijous, 12 de març, la Policia va detenir en un local d'oci del Pas de la Casa, un no resident de nacionalitat portuguesa de 30 anys, per consum i possessió d'estupefaents, concretament 0,3 grams de cocaïna i 3 pastilles de MDMA.

Paral·lelament, la Policia també ha detingut quatre persones per conduir superant els límits d'alcoholèmia permesos. La primera detenció es va produir dijous a una andorrana de 48 anys, amb una taxa d'1,07 g/l., després de patir un accident amb danys materials. L'endemà divendres es va detenir una andorrana de 28 anys, amb una taxa d'1,57 g/l., i una resident francesa de 30 anys, amb una taxa d'1,23 g/l., després de patir un accident amb danys materials. Finalment, el dissabte es va detenir un resident espanyol de 33 anys, amb una taxa de 2,52 g/l., també després de patir un accident amb danys materials.

La Policia també va detenir el passat dilluns a Andorra la Vella, un resident espanyol de 37 anys, com a presumpte autor d'un delicte de violació de domicili i assetjament sexual. L'endemà, els agents van detenir a Encamp, un resident portuguès de 31 anys, com a presumpte autor d'un delicte de violència física i psíquica en l'àmbit domèstic.

El passat dijous els agents van detenir a Escaldes-Engordany, un no resident francès de 46 anys, com a presumpte autor d'injúries, amenaces i resistència greu a funcionaris de Policia. La patrulla va ser requerida ja que l'home estava dormint al carrer i va mostrar un comportament despectiu i amenaçador cap als agents.

I aquest diumenge, la Policia va detenir al Pas de la Casa un no resident de nacionalitat albanesa de 18 anys, com a presumpte autor d'un delicte de posada en circulació de moneda inautèntica. La patrulla va ser requerida en un establiment comercial del Pas de la Casa, ja que el jove pretenia comprar mercaderia pagant amb dos bitllets falsos de 50 euros. Durant l'escorcoll se li van trobar dos bitllets falsos més de 50 euros amagats a l'interior del seu telèfon mòbil (entre la tapa i la bateria).

Finalment, el comunicat de la Policia sobre les detencions produïdes durant la setmana passada fa referència a la detenció a Andorra la Vella, d'un andorrà de 48 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra l'administració de justícia per un delicte major continuat de blanqueig de diners o valors en el marc d'un establiment bancari. Aquesta detenció és la corresponent al conseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, feta en en el marc de la intervenció a l'entitat bancària.