Publicitat
Publicitat

Detenen un home amb un rifle amagat al vehicle després de saltar-se un control a la duana

Els agents van trobar un rifle marca Cetme del calibre 307W, 36 cartutxos de munició, 2 carregadors i un matxet tipus baioneta

La Guàrdia Civil ha detingut un home per un delicte de tinença il·lícita d'armes després de trobar a l'interior de la carrosseria del vehicle que conduïa un rifle marca Cetme del calibre 307W, 36 cartutxos de munició, 2 carregadors i un matxet tipus baioneta, sense la preceptiva documentació. La detenció es va produir després que els agents de la duana de la Farga de Moles li donessin l'alto i l'home se saltés el control.

Els agents van voler aturar el vehicle, de la marca Volvo i amb matrícula italiana per inspeccionar-lo quan es disposava a creuar la frontera de la Farga de Moles procedent d'Andorra. El conductor, de 45 anys i nacionalitat italiana, no va fer cas dels senyals i es va donar a la fuga. Minuts més tard va ser interceptat al quilòmetre 7 de la N-145 al terme municipal de Valls de Valira.

Durant el registre del vehicle, els agents van trobar dins del forat de l'intermitent un rifle marca Cetme i de calibre 307W, amb dos carregadors, 36 cartutxos i un matxet de tipus baioneta i 15 centímetres de fulla. El detingut no va acreditar documentalment l'origen de l'arma, ni que disposés de la documentació necessària. Per tot plegat, es va detenir l'home per presumptes delictes de tinença il·lícita d'armes, contraban i desobediència.

La investigació va revelar que l'arma havia estat adquirida a Andorra, i que aquest home va ser detingut el juny del 2013 pel mateix motiu, ja que en aquella ocasió portava un rifle semiautomàtic amb 50 cartutxos metàl·lics del calibre 308 Win.

L'arma ha quedat dipositada a la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de la Seu d'Urgell per estudiar-la i analitzar-la i comprovar si ha estat implicada en algun fet delictiu. Les diligències i el detingut han estat posats a disposició del Jutjat de Guàrdia de la Seu d'Urgell, que n'ha ordenat l'ingrés a presó.