Detingut un comerciant de la capital que venia grans quantitats de tabac a contrabandistes francesos

La policia ha confiscat gairebé cinc tones de tabac de pipa d'aigua valorats en 216.699 euros, però es calcula que com a mínim l'home va fer contraban de set tones

El Cos de Policia ha informat aquest dimecres de la culminació de l''Operació Olimpíades', relacionada amb el contraban de tabac i que ha comportat la detenció de quatre persones. La investigació s'ha centrat en un comerç d'Andorra la Vella, on es venien quantitats molt importants de tabac de pipa d'aigua a contrabandistes francesos. S'estima que el tràfic ha estat de com a mínim set tones de tabac, per un valor aproximat de 315.000 euros, informa la policia. El principal detingut és l'empresari d'aquest comerç de la capital, un home de nacionalitat francesa resident de 27 anys.

Per a dur a terme l''Operació Olimpíades' la policia ha comptat amb la col·laboració del grup Antifrau de la duana andorrana i amb els serveis de la duana francesa. Aquesta operació es va iniciar el 3 d'octubre, amb la detenció a França, a la duana del DCNJ de Porta, d'un home no resident de nacionalitat francesa, que conduïa una furgoneta amb un tona de tabac de pipa que provenia del Principat.

A partir d'aquesta detenció, la policia va identificar com a subministrador un comerç radicat a Andorra la Vella. Vist els elements incriminatoris, es va decidir judicialitzar la investigació, que va determinar que l'empresari venia grans quantitats de tabac de pipa d'aigua.

Seguint amb la investigació, el dissabte passat la policia va detectar la presència al país d'una furgoneta Renaul Master de matrícula francesa, que hauria carregat durant el matí més de dues tones de tabac de pipa provinent del comerç investigat. Seguidament, la matinada de diumenge, el propietari del comerç va ser vist conduint un turisme Audi A1, matrícula del Principat, que acompanyava a la furgoneta carregada. Es dirigien cap a la frontera francoandorrana. A les 01.15 hores, informa la policia, es va detenir a l'empresari així com a tres altres persones, tots homes no residents de nacionalitat francesa de 18, 19 i 31 anys. A l'interior de la furgoneta es van confiscar 208 caixes de tabac de pila d'aigua, valorats en 216.699 euros.

Finalment, els agents es van desplaçar fins a l'establiment comercial i el domicili de l'empresari resident, on es van confiscar 186 caixes de tabac de pipa d'aigua (2.229 quilos valorats en 102.233 euros), així com diversa documentació rellevant per a la investigació. També es van comissar els vehicles implicats, així com un rellotge d'alta gamma valorat en 17.000 euros, i uns 18.000 euros en efectiu.

En total, dins de l'operació, s'han comissat 4.725 quilograms de tabac de pipa, valorats en 216.699 euros. Els quatre detinguts han passat a disposició judicial aquest dimarts.