Dos ferits greus per un incendi en un immoble de la capital

Un incendi declarat aquesta passada mitjanit en un habitatge al carrer Pompeu Fabra d’Andorra la Vella ha provocat dos ferits greus. Segons informa el cos de Bombers, han hagut d’evacuar una dona que ha patit cremades severes, i un home, per inhalació de fum. La dona ha estat traslladada en ambulància a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per, posteriorment, dur-la en helicòpter al centre mèdic barceloní de la Vall d’Hebron com a conseqüència de la gravetat de les ferides. L’home es troba ingressat a la UCI de l’Hospital andorrà. El foc ha cremat bona part de l’habitatge, un àtic d’aquesta cèntrica zona de la capital.

L'incendi s'hauria produït als voltants de mitjanit, ja que tal com expliquen des de bombers, van rebre l'avís per unes flames que sortien de l'àtic de l'edifici al voltant de les 00.15 hores. En total, s'hi van desplaçar tres dotacions d'Andorra la Vella amb dos camions de foc i amb un camió escala, i un camió del parc de la Massana amb onze efectius entres les quatre dotacions. Segons explica el cap de guàrdia dels bombers, quan van arribar es van trobar la dona al balcó demanant auxili i ràpidament va ser rescatada amb el camió escala i es va posar a disposició del SUM perquè "a primera vista ja es veia que tenia cremades importants". A més, va ser la mateixa dona qui va avisar que a l'interior de l'habitatge hi havia un home d'avançada edat, el qual va ser evacuat i en una primera instància, es va constatar que només havia patit inhalació de fum.

Des dels bombers asseguren que afortunadament el foc es va concentrar en l'habitatge, el qual va quedar completament arrasat però no va provocar més danys materials ni personals en el bloc de pisos. Tot i així, tots els habitants de l'immoble van ser evacuats i cap a les 3 de la matinada, quan es va constatar que no hi havia danys, els veïns van poder tornar als seus pisos. Fins al moment, encara no se sap l'origen de les flames.

La policia investiga quina pot haver estat la causa de l’incendi, que no s’ha estès per la resta d’habitatges de l’immoble.