Dotze xefs de prestigi ofereixen un sopar per homenatjar el gastrònom Joan Berenguer

El menú inclou fins a catorze plats diferents

El grup Amics de Joan Berenguer, format pels principals xefs del país, i la publicació gastronòmica Menja't Andorra han organitzat un sopar-homenatge al gastrònom i crític gastronòmic andorrà, traspassat el mes d'abril passat, Joan Berenguer. L'acte se celebrarà el proper dimarts, 27 de juny, a les 9 del vespre, a l'hotel Atiram Centric d'Andorra la Vella.

El menú gourmet que se servirà està elaborat per una dotzena de xefs del Principat: Carles Flinch, Miquel Canturri, Ramon Sasplugas, Narcís Allué, Ramon Cabiscol, J. Antoni Guillermo, J. Carlos Valladares, Eudald Vila, Guillem Marquet, Clàudia Coma, Josep Maria Troguet i Nacho Menor. La proposta inclou fins a catorze plats diferents distribuïts al llarg de l'aperitiu, els entrants, els plats principals i les postres. L'àpat estarà maridat amb una selecció de vins i caves que han ofert empreses col·laboradores en l'homenatge. Per l'elecció dels plats del menú, els xefs "han tingut en compte els gustos de Joan Berenguer", tal i com ha assegurat el restaurador Antoni Azurmendi. "Serà un dels millors sopars que s'hauran fet a Andorra", ha afegit el xef Miquel Canturri.

Els organitzadors de la iniciativa confien que aquest acte sigui el punt de partida perquè el país pugui conèixer el llegat de Berenguer i la seva dedicació per divulgar el patrimoni agroalimentari i gastronòmic del Principat. Alhora, l'acte pretén donar suport a la família del gastrònom.

Els xefs participants han elogiat la figura de Berenguer com a xef insubstituïble, persona entregada, desinteressada i de confiança. Segons els organitzadors, el crític gastronòmic entenia la gastronomia com a element de construcció de la identitat del país i com a pilar fonamental d'un producte turístic de qualitat. Entre els projectes dels quals va ser l'impulsor i col·laborador destaca la Mostra Gastronòmica, l'Andorra a Taula o la creació de l'Associació de cuiners d'Andorra.

L'editor de Menja't Andorra, Toni Corominas, ha explicat que la idea de l'homenatge va sorgir durant la producció del proper número de la revista, en el qual li dediquen a Berenguer unes pàgines sobre les seves vivències. "Vam pensar que era necessari fer un pas més i vam estar d'acord que l'homenatge que ell hauria volgut era un àpat", ha afirmat Corominas.

Les inscripcions per assistir al sopar estan obertes fins aquest dissabte, 24 de juny, i es poden fer a través del correu electrònic sopar@sit.ad o trucant al telèfon 334 255. Els organitzadors esperen arribar al centenar de comensals.