La duana amplia plantilla amb vuit noves incorporacions

El nou personal farà tasques administratives i de control als despatxos de les dues fronteres

Els despatxos fronterers de duana, tant els ubicats a la frontera del Riu Runer com a la del Pas de la Casa, ampliaran personal. Així ho ha anunciat la secretaria d'Estat de Funció Pública i Reforma de l'Administració, a través d'un edicte publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). S'obre plaça per a vuit funcionaris d'agents de duana, adscrits al departament de Tributs i de Fronteres del ministeri de Finances.

Aquest anunci obert a tota la ciutadania es fa després que quedés deserta la promoció interna oberta durant el mes d'octubre.

Les tasques que haurà de denvolupar el nou personal és la que s'emmarca dins de l'àrea funcional dels despatxos fronterers de duana, informa l'edicte. Per exemple, prestar suport al contribuent per al compliment de les obligacions en matèria duanera, controlar l'exportació i importació de mercaderies, vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria comunitària i nacional o detectar el passatge il·legal de mercaderies sensibles o no declarades.

Els requisits són tenir la nacionalitat andorrana, més de 18 anys i menys de 30, i una titulació mínima del DEP (Diploma d'Ensenyament Professional) en secretariat multilingüe o experiència mínima de dos anys en tasques administratives.

El sou és de 22.466 euros anuals, repartits en tretze pagues.

La necessitat d'ampliar la plantilla és una llarga reivindicació dels treballadors duaners. El sindicat que els representa ha reclamat en diverses ocasions aquestes noves vuit incorporacions. De fet, el Govern va prometre l'any passat l'ampliació de personal, que no s'ha concretat fins aquest mes de novembre.