Publicitat
Publicitat

Encamp prepara un nou recorregut per unir els itineraris culturals

L'actual corporació deixaria definit el projecte perquè el pugui executar el pròxim consolat, però el consens actual entre minoria i majoria fa pensar que en un any o menys podrien començar les obres al camí que uneix les Bons amb el centre de la parròquia

El Comú d'Encamp ha adjudicat un concurs per definir un projecte d'adequació i arranjament del passeig de Mojácar, que va des de les Bons fins al Prat Gran vorejant el riu. Segons ha explicat el cònsol menor de la parròquia, Jordi Torres, la idea és que connecti els diferents itineraris que ja recull la guia cultural i permeti als vianants conèixer els monuments de les Bons, la Mosquera, el Tremat i els punts d'interès del poble d'Encamp.

Per una banda, es vol arranjar i adequar el camí per fer-lo accessible a tothom i, per l'altra, s'aposta per dinamitzar-lo a nivell cultural. Així, s'instal·laran senyalitzacions basats en el contingut cultural dels diferents nuclis de la parròquia i perquè els vianants puguin "ubicar-se per recórrer els itineraris que ja recull la guia cultural", com ha explicat el cònsol menor. La idea és que esdevingui un nou recorregut per lligar amb els itineraris culturals ja existent, ha assenyalat.

En total hi ha uns dos quilometres de recorregut i la voluntat del projecte es que es puguin visitar els diferents itineraris i que "la continuïtat no es trenqui", ha exposat Torres.

De moment, s'ha adjudicat el concurs de redacció i direcció d'obra als arquitectes Pere Cervós, Eva Maria Dalmau i Víctor Casals, per un import de 31.294 euros i amb un període d'execució de 4 mesos, com publica el darrer BOPA.

Per tant, l'actual corporació deixaria definit el projecte perquè el pugui executar el pròxim consolat. Torres, però, s'ha mostrat optimista perquè actualment majoria i minoria estan a favor del projecte i, s'entén, que en un any o menys es podrien començar les obres, sobretot a les zones amb més dificultats d'accés, com les Bons o la zona de les escoles.