Societat 16/11/2017

Els Encants Vintage recapten fons per a la República del Congo

Unicef organitza la tercera edició del mercat amb roba, sabates i complements de primeres marques

Ara Andorra
2 min
Els Encants Vintage se celebren aquest dijous i divendres a l'hotel Tullip Inn-Delfos.

Escaldes-EngordanyLes marques de roba, sabates i complements més prestigioses són més accessibles durant dos dies als Encants Vintage que organitza Unicef Andorra, per recaptar fons per al seu projecte a la República del Congo. L'ONG organitza el mercat per tercera vegada (la primera edició va ser el novembre de l'any passat, i la segona, al maig) amb l'objectiu d'aconseguir diners per finançar la millora de l'accés als serveis bàsics en aquest país. El projecte s'allargarà fins al 2020 i, fins aleshores, tota la recaptació dels mercats de la Unicef són per a aquesta finalitat.

La directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, ha explicat que les edicions anteriors han funcionat molt bé, "tant la gent que ve a comprar com la mercaderia que ens regalen. Mentre hi hagi bona resposta de les dues parts seguirem organitzant-ho perquè la gent pugui col·laborar i participar". El material l'aporten particulars perquè és roba en molt bon estat, que quasi no s'ha utilitzat o ni tan sols s'ha estrenat, però també hi ha botigues que donen les peces. "Els agraïm a tots que es desprenguin de coses per fer el mercat solidari", ha subratllat Alberch.

La diferència entre els Encants Vintage i els Encants Tradicionals és que als vintage es dona protagonisme a la vestimenta de primeres marques, mentre que als tradicionals hi ha, sobretot, mobles i decoració per a la llar. Els Encants Tradicionals s'inauguren el 28 de novembre i s'ubicaran al local del carrer de la Sardana, 26.

Les expectatives de recaptació són altes, ja que en les dues edicions anteriors es van recaptar, aproximadament, uns 14.000 euros i uns 11.000 euros. Els diners es destinen a la millora de l'accés de la població a serveis bàsics del Congo, com salut, educació, aigua potable i registres de naixement. Per exemple, com que la població autòctona és nòmada hi ha clíniques mòbils amb equips de metges que van seguint la gent allà on vagin. Un altre exemple és l'educació, amb escoles transitòries que els formen en el més bàsic perquè els infants puguin anar a les escoles formals, on s'imparteixen classes en francès, i reduir l'abandonament escolar.

El mercat solidari s'organitza de nou a l'hotel Tullip Inn-DElfos, del grup Daguisa Hotels, que els cedeix l'espai. La col·laboració del grup hoteler correspon al seu programa de Responsabilitat Social Corporativa ja que és una empresa andorrana vinculada amb el territori i la societat.

stats