Els Encants recapta més de 13.000 euros per ajudar a la República del Congo

A la xifra cal sumar-hi els més de 34.000 euros recollits amb les edicions mini i Vintage del mercat solidari durant aquest 2017

El mercat solidari dels Encants, que s'ha celebrat del 28 de novembre al 15 de desembre, ha recollit un total de 13.650,55 euros. Aquests diners es destinaran a millorar l'estatus social de les poblacions autòctones a Lékoumou, al Congo, a les quals Unicef Andorra dóna suport.

Enguany, el local del carrer de la Sardana, 26, que acull el mercat, només ha obert tres setmanes, a diferència d'altres edicions quan obria durant quatre o cinc. Malgrat tot, han estat moltes les persones i empreses que han col·laborat amb els Encants, donant material nou o de segona mà. MoraBanc participa a la campanya cedint el local.

Ara, durant les properes setmanes, Unicef Andorra donarà a altres entitats, com Càrites o Carisma, els articles que no s'han venut, per tal que els beneficiaris d'aquestes organitzacions en puguin gaudir.

Als més de 13.000 recaptats caldrà sumar-hi els més de 34.000 euros que es van recaptar amb els mini Encants del gener i el febrer i amb les dues edicions dels Encants Vintage, que es van dur a terme al maig i al novembre a l'Hotel Tulip Inn Delfos Andorra. A més, passades les festes nadalenques, caldrà afegir-hi les donacions corresponents a les vendes de la Botiga d'Encants Vintage situada al carrer Anna M. Pla (Andorra la Vella), que obrirà fins el 5 de gener.

La xifra total dels diners recaptats amb les diverses activitats dels Encants es destinaran al projecte que Unicef Andorra té al Congo, per facilitar l'accés als serveis bàsics, com l'educació o la sanitat, a les poblacions autòctones, seguint una estratègia nacional de protecció de drets. Algunes de les actuacions que es duen a terme són: la vacunació de més de 200 infants d'entre 0 i 11 anys, tractaments contra la desnutrició per a 250 nens i nenes, la inscripció de més de 500 infants autòctons no escolaritzats o l'adquisició de material escolar per a donar suport a més d'un miler de nens i nenes matriculats autòctons, entre d'altres.