Publicitat
Publicitat

Escaldes-Engordany celebra el seu 37è aniversari

S'han servit 2.000 racions d'arròs al Parc de la Mola

El cel ha donat una treva a Escaldes-Engordany aquest diumenge, 37è aniversari de la creació de la parròquia, per tornar a dur a terme, un any més, aquesta celebració. 2.000 racions d’arrossada popular han servit als escaldencs per enfortir llaços i recordar l’efemèride. Entre ells alguns coneguts de la parròquia, com el cap de Govern, Toni Martí, el síndic general, Vicenç Mateu, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, la consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, o el conseller general d’SDP, Víctor Naudi.

Abans, però, com és habitual s’ha celebrat el ball de l’Esbart Santa Anna, al mateix Parc de la Mola. Enguany, a més, l’esdeveniment s’ha celebrat també a la plaça Coprínceps, amb la ballada de sardanes i la primera fira Gastrònoma. Amb la previsió de mal temps el Comú ha optat per traslladar les activitats de tarda que ho requereixen al Prat del Roure.

L'arrossada popular del 37è aniversari de la creació de la parròquia d'Escaldes-Engordany, ha tornat a ser una oportunitat per tots els escaldencs d'aplegar-se, celebrar i posar en comú els seus neguits. La festa ha començat amb una mica menys d'afluència que altres anys, però cap a l'hora de començament de l'arrossada popular, a les 13.30 hores, la multitud ja era l'habitual.

La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha explicat el fet que la gent hagi sigut més tardana enguany a la diversificació dels espais de les activitats. Per exemple, hi havia la fira Gastònoma a la plaça Coprínceps, o una activitat d'educació viària per a infants. No obstant això, la cònsol major s'ha mostrat convençuda que, com habitualment, se'n repartirien 1.500 o 1.600 de les 2.000 racions d'arròs.

Pel que fa la primera fira gastronòmica celebrada a la parròquia, Marín ha fet una valoració positiva: "era una mica de prova", ha reconegut, però ha afegit que la gent la rebut amb bona acceptació i que ha servit d'alicient per a traslladar part de la festa a la plaça Coprínceps.