Escaldes-Engordany reparteix 1.800 racions d'arròs

La tradicional trobada ha servit per commemorar els 41 anys de la parròquia

Una vegada més els escaldencs s'han reunit al Parc de la Mola per celebrar l'aniversari de la parròquia, aquest cop per commemorar els 41 anys. I com marca la tradició ho han fet al voltant d'una taula i d'un bon plat d'arròs. Tal com ha explicat el mestre paeller escaldenc, Abundi Monterde, s'han preparat i repartir prop de 1.800 racions d'un arròs de muntanya que ha estat devorat amb devoció pels assistents a la celebració.

En total s'han posat 175 quilograms d'arròs i 350 quilograms de tota mena de carn on hi ha conill, guatlla, pilotes i costelles de porc, ànec, entre d'altres, així com també verdures i bolets. La feina de preparació ha començat a les set del matí perquè cap a dos quarts de dues del migdia els assistents poguessin gaudir de la paella. Monterde també ha destacat que ell i el seu equip està de celebració perquè fa 20 anys que preparen la paella d'Escaldes. "Estic orgullós de ser de la parròquia i m'agrada molt l'ambient familiar i de germandat", ha ressaltat.

Per la seva banda, la cònsol major, Trini Marín, s'ha mostrat emocionada per commemorar els anys de la parròquia per última vegada com a cònsol i ha celebrat l'assistència a l'acte, tenint en compte el nombre d'activitats programades per aquest diumenge al país. "Això seguirà i els propers cònsols han de seguir celebrant l'aniversari de la parròquia perquè s'ho mereix i els escaldencs també", ha dit. Marín ha estat acompanyada per gran part de la plana política de la parròquia, encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, així com per consellers generals i membres de la corporació comunal. Espot ha expressat que és "un autèntic plaer" donar suport a l'acte i poder-hi participar.

Les activitats de celebració van començar aquest dissabte amb tres rutes guiades de descoberta de la parròquia i el concert de la coral d'Escaldes-Engordany a l'església de Sant Pere Màrtir. El plat fort, però, ha estat aquest dissabte i abans de l'arrossada el matí ha començat amb la tradicional ballada de sardanes, organitzada per l'Agrupació Sardanista d'Andorra i a partir de la una del migdia l'Esbart Santa Anna, des dels més petits fins al cos de dansa, han ofert una mostra de balls tradicionals. La formació "The Swing Girls" serà l'encarregada de posar el punt i final als actes de celebració amb un concert tribut a les millors cançons de les dècades dels anys quaranta, cinquanta i seixanta.