Publicitat
Publicitat

Escaldes confia lligar aviat la instal·lació d'un globus aerostàtic

El Comú està en negociacions amb una empresa alemanya que podria instal·lar un globus aerostàtic durant mig any al mateix lloc on es va emplaçar la nòria

El Comú d'Escaldes-Engordany està en procés de negociacions amb una empresa alemanya per tal d'acollir un globus aerostàtic al Clot d'Emprivat, el mateix emplaçament on es va ubicar la nòria durant mig any. La cònsol major, Trini Marín, ha explicat que "durant aquesta setmana i la vinent mantindrem converses amb els propietaris, i si estan d'acord amb les nostres propostes, la setmana que ve podríem signar el conveni". Marín ha reconegut que els hagués agradat poder acollir de nou la nòria, però era impossible. "Esperem que aquest també sigui un esdeveniment important al mig de la parròquia", ha afegit.

Escaldes-Engordany podria acollir durant mig any un globus aerostàtic al Clot d'Emprivat. Es tracta d'un projecte que encara està en fase de negociacions, tot i que està previst que es pugui signar l'acord la setmana vinent.

La propietària del globus és una empresa alemanya que va oferir els seus serveis al Comú i la previsió és que arribi a la parròquia amb les mateixes condicions que la nòria. Així doncs, el Comú cediria el terreny i les despeses anirien a càrrec dels propietaris. Està previst que s'instal·li durant l'estiu i s'hi estigui fins al 31 de gener del 2016.

Es tracta d'un globus amb capacitat per a 30 persones i que fa una alçada de 180 metres. Aquesta atracció ha recorregut altres països com Espanya, França o Itàlia, i segons la cònsol major, "ha tingut un gran èxit".

Al voltant de 350 vehicles utilitzen diàriament el pàrquing del Falgueró

Durant la sessió del Consell de Comú s'ha presentat l'informe sobre l'estat d'execució del pressupost del 2015, amb un superàvit de 3,7 milions d'euros. La consellera de Finances, Núria Gómez, ha destacat l'elevada dotació en el capítol d'inversions, ja que al tancament del primer trimestre ja s'havien autoritzat i estaven en curs un 70% dels projectes, entre ells el pàrquing del Falgueró que es va inaugurar el passat mes de març.

En aquest sentit, Gómez ha fet un balanç molt positiu del funcionament d'aquest pàrquing de 110 places, tot i que, "la rotació mitjana diària és de 350 vehicles", el que fa pensar que finalment s'obtindran més beneficis dels previstos.

Finalment, destacar també que s'han reduït 690.000 euros d'amortització de capital, i que el nivell d'endeutament queda en 26 milions.