Publicitat
Publicitat

Escaldes disposarà de 4 estacions de bicicletes elèctriques

El cònsol menor d'Escaldes, Marc Calvet, no ha descartat demanar un cinquè punt

La parròquia d'Escaldes-Engordany disposarà de 4 estacions de recollida i càrrega de bicicletes elèctriques, segons ha confirmat el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, en declaracions a l'ANA. L'avinguda del Fener, l'avinguda Fiter i Rossell, el carrer de la Unió i la plaça de l'església seran els quatre indrets seleccionats per la corporació escaldenca. Tot i això, Calvet també ha manifestat que no descarta demanar un cinquè punt a la zona de Sacalma.

D'altra banda, Calvet, que també és l'encarregat de recopilar la informació referent a aquest projecte dels altres comuns, ha indicat que totes les parròquies comptaran amb una estació com a mínim. En aquest cas, Andorra la Vella serà el territori amb més estacions. Malgrat que encara no s'ha confirmat quantes en serien, Calvet ha manifestat que no en seran "moltes més" que Escaldes.

La voluntat és que abans de final d'any els comuns i el Govern ja tinguin perfilats tots els detalls referents al projecte, per tal que es converteixi en una realitat l'any vinent. Precisament, per garantir la viabilitat de la iniciativa, el Ministeri també va especificar que s'habilitarien carrils bici a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Fruit d'aquesta decisió, el cònsol menor ha manifestat que la corporació ja està treballant en aquest sentit i està previst que s'eliminin alguns estacionaments de zona blava del Clot d'Emprivat, per tal de convertir-les en un carril de doble sentit. Calvet també ha aclarit que "la parròquia compta amb moltes zones d'estacionament ara mateix i crec que seria bo avançar en aquest sentit".

Cal recordar que el Govern, mitjançant la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va presentar fa un mes un projecte de bicicleta elèctrica compartida pel qual el país comptaria amb una cinquantena de vehicles repartits per tot el territori, en 15 estacions.