Escaldes embogeix amb la 5a edició de Vivand

La parròquia ha recreat el Londres dels anys seixanta amb cabines de telèfons tradicionals, diversos salons de te, un autobús de dos pisos reconvertit en el 'bus lounge i fins i tot, amb concerts a càrrec de l'agrupació 'The Other Beatle's'

 

Cabines de telèfons tradicionals, diversos salons de te, 'photo calls', un autobús de dos pisos reconvertit en el 'bus lounge, concerts a càrrec de l'agrupació 'The Other Beatle's', exposicions de vehicles Mini, un mercat Camdem en miniatura, entre d'altres. Aquestes són algunes de les activitats que es poden trobar aquest dissabte a Escaldes amb motiu de la celebració de la 5a edició de Vivand, que enguany, amb el nom de 'London Go', està orientada a la recreació del Londres dels anys seixanta. Tot i que encara s'espera l'arribada d'una part important de visitants, la consellera de Cultura i Circulació del Comú d'Escaldes-Engordany, Núria Barquín, ha destacat que "de moment, l'ambient que es respira a la parròquia és increïble" i en relació amb la temàtica escollida, ha afegit que "creiem que ha estat una excel·lent elecció, ja que la zona s'ha ambientat molt bé i realment es transmet la idea inicial que se'ns va plantejar des d'Andorra Turisme".

Pel que fa als objectius, Barquín ha comentat que "la fita és superar les xifres d'afluència d'edicions anteriors". En aquest sentit, la consellera ha detallat que "tenim cinc comptabilitzadors de moviment repartits per tota la zona comercial" i ha afegit que "esperem superar els 80.000 moviments de pas que es van enregistrar durant l'any passat per aquesta mateixa data". "Les xifres d'ocupació són molt positives i encara que no depèn únicament de nosaltres, tot sembla indicar que podrem assolir els objectius", ha admès.

En relació amb les crítiques que alguns sectors han manifestat envers la jornada Vivand, Barquín ha assegurat que tot i que encara hi ha gent que no confia en el projecte, "el dia Vivand ja està consolidat i únicament es tracta de crítiques indirectes que no arriben directament al Comú". En relació amb una futura obertura de la zona de vianants fins a Andorra la Vella, Barquín ha afirmat que "seria una gran noticia, ja que creiem que la zona per als vianants s'hauria d'ampliar fins a la plaça de la Rotonda, on hi ha un nombre més elevat de turistes". "Aquesta obertura donaria continuïtat a l'esdeveniment i, a més, permetria acabar amb la confusió de molts visitants que a vegades no saben si estan a una parròquia o a una altra".

D'altra banda, fent menció a l'associació de comerciants de la zona que s'està constituint per coordinar l'esdeveniment en un futur, Barquín ha comentat que "la constitució d'aquesta associació està pendent de signatura davant de notari i, per tant, ja es pot dir que està molt avançada". "Durant els tres mesos que resten d'any treballarem per materialitzar aquesta creació i així, de cara al 2016, ja es podrà començar a treballar conjuntament amb aquesta nova associació", ha detallat.

En relació amb els sortejos del contingut de les tres vitrines valorades en 2.000 euros, les quals estan ubicades a la plaça Coprínceps, totes les persones que vuguin participar hauran d'efectuar una compra mínima de 30 euros en comerços o restaurants de Vivand. El sorteig serà presencial i s'efectuarà a les 22.15 hores.

Retencions d'entrada al país per la frontera sud

Durant tot el matí d'aquest dissabte, a causa de l'entrada d'un nombre significatiu de vehicles procedents d'Espanya coincidint amb el pont de la Hispanitat, l'entrada al Principat per la frontera del riu Runer s'ha vist afectada per circulació densa amb retencions. Durant el migdia aquestes retencions s'han ampliat fins al poble de Sant Julià de Lòria.