Escaldes organitzarà una fira gastronòmica coincidint amb el Dia de la parròquia

Serà del 12 al 14 de juny, amb el 60% de parades d'empreses andorranes

Coincidint amb la celebració del 37è aniversari de la creació de la parròquia d'Escaldes-Engordany el Comú ha cedit els espais per poder organitzar la Fira Gastronòmica d'Andorra, Gastrònoma, del 12 al 14 de juny. Una empresa especialitzada en aquest tipus d'esdeveniments portarà el millor de la restauració, hostaleria, alimentació i vi d'Andorra, però també de Catalunya i França.

En concret, com ha explicat a l'ANA el seu director, David Mármol, s'instal·laran a la plaça Coprínceps i als voltants divuit parades per poder consumir, però també comprar begudes, confitures, formatges, embotits o espècies, entre altres. D'aquestes parades el 60% estaran ocupades per empreses del Principat.

La fira Gastrònoma està organitzada per una empresa andorrana d'esdeveniments, amb experiència a Sabadell -amb la fira Gastrovallès-, Terrassa o l'Hospitalet de Llobregat. La voluntat a Escaldes-Engordany, segons ha explicat David Mármol, el seu director, és "que estiguin representats tots els sectors" de l'hostaleria.

Així doncs, a part de l'oferta d'alimentació, amb veles obertes entre les 12 i les 23 hores del 12 al 14 de juny, hi haurà un espai amb inflables perquè els infants puguin també formar part de la festa. La voluntat de l'orgaització és poder atreure el públic que s'aplegarà amb motiu de la celebració del Dia de la parròquia. "Hi haurà un bon flux de gent", ha insistit Mármol, que ha recordat que l'oferta es completarà amb les sardanes o les festes del Parc de la Mola.

Qui es vulgui acostar a Gastrònoma podrà dinar, prendre una copa o sopar a les parades de la fira. Cada expositor oferirà, a més, un menú degustació, en un espai que des de l'organització han qualificat de "perfecte".