Escola Verda, un model a exportar

El director general de l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, Michael Møller lloa el projecte i suggereix compartir-lo a l'estranger

El director general de l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, Michael Møller, ha fet un balanç molt positiu del treball que es fa a les escoles perquè els alumnes siguin educats des del punt de vista de la sostenibilitat –l'Escola Verda– i ha anunciat que en parlarà als responsables educatius del seu organisme perquè es pugui aplica en altres països. Fins i tot ha apuntat la possibilitat que vinguin a Andorra per veure el seu funcionament. Amb tot, Møller ha dit que el concepte d'escoles verdes és més fàcil d'aplicar en petits països. Møller ha visitat l'escola andorrana de segona ensenyança d'Ordino acompanyat per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; del cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, i la directora general de l'escola andorrana, Ester Vilarrubla.

Calvó ha explicat que "l'hi hem volgut ensenyar tot el treball de sensibilització i de conscienciació que es fa i li hem dit que el 80% d'alumnes del país estudia en una escola verda. És un projecte que funciona des de fa vuit anys i en els tres sistemes educatius". D'aquesta manera, la ministra ha considerat que és un sistema fàcilment exportable a altres països.

Per un altre costat, Michael Møller ha inaugurat aquest dimarts la instal·lació artística commemorativa del 70è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, a la plaça de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. A la inauguració han assistit el cap de Govern, Toni Martí; el síndic genral, Vicenç Mateu; el ministre de Salut, Carles Álvarez, i l’ambaixador a la missió permanent d'Andorra a l'Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, Enric Tarrado.

La instal·lació realitzada per l’empresa especialitzada en projectes artístics i culturals, Reunió de Papaia, i finançada pel Govern d’Andorra, consisteix en 30 tòtems que simbolitzen els 30 drets humans, col·locats en forma de mur. Els autors són Pere Moles, Pepe Messalles, Tito Farré i Jochi Farré. Uns dels artistes, Pere Moles, ha explicat que aquesta instal·lació està creada per tenir mobilitat i que evolucionarà en les diferents localitzacions on s’exhibeixi.

Finalment, ha impartit la conferència ‘Les Nacions Unides davant els reptes actuals’ al Centre cultural la Llacuna d’Andorra la Vella.