Publicitat
Publicitat

Esforç, superació i solidaritat

Més de 600 persones participen a la cursa més solidària de l'Andorra Ultra Trail

 

A les 10 del matí sortia la darrera i més popular cursa de l'Andorra Ultra Trail, encapçalada pels nois i noies de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i voluntaris que han acompanyat les persones amb discapacitat al llarg del recorregut. Enguany s'ha incorporat un recorregut de 2 quilòmetres per a les persones amb dificultats de mobilitat, segons ha explicat el director de la cursa, Gerard Martínez. Així, a l'arribada han pogut "ser aplaudits com a campions".

La Solidaritrail destina els beneficis a diverses ONG i promou la participació de totes les persones en la pràctica de l'esport. L'objectiu, ha assenyalat Martínez, és que "tothom se superi en funció de les seves capacitats".Joves, famílies i persones de totes les edats s'han deixat veure aquest diumenge en la cursa més solidària de l'Ultra Trail. "Aquí tothom participa i tothom va més enllà dels seus límits", ha manifestat el responsable de l'esdeveniment.Cada vegada hi ha "més gent interessada i motivada", ha admès Martínez, i entenen que és una marxa popular i no tant una competició. "S'emportaran un record fabulós", ha assenyalat.

El planter d'Andorra

Malgrat no comptar com a competició, els primers en creuat la meta han estat tres esportistes dels esquí club del país. El guanyador, Swan Medeiros, amb només 17 anys ha recorregut els 10 quilòmetres en menys d'una hora. Tot i que l'objectiu era "divertir-se i córrer una mica", l'atleta ha valorat el fet de compartir-ho amb "un grup molt ampli de persones, perquè és bonic veure com li agrada a la gent córrer". Això si, els joves corredors veuen les grans curses de l'Ultra Trail a l'hortizó. "Són curses que s'han de fer algun dia", han reconegut.

"Aquí hi ha un planter molt maco", ha avisat Gerard Martínez, "d'aquí a uns anys els andorrans assoliran les primeres places de les curses, de l'Andorra Ultra Trail i a nivell internacional".

Tot i la calor, la valoració de la 27a Andorra Ultra Trail és "excel·lent". "Tothom arribarà i tothom dóna gràcies, això ens arriba", ha resumit Martínez.