Extingit el foc dels Serradells, que no ha causat ferits

Els primers indicis apunten que l'incendi s'ha originat per l'espurna d'una soldadura de les obres de la façana

Pels volts de les 9 del matí d'aquest dijous s’ha declarat un incendi al Centre esportiu dels Serradells, concretament a la façana frontal que s’està remodelant. Al moment dels fets hi havia operaris treballant-hi i material inflamable, ha explicat el director adjunt del Cos de Bombers, Jordi Farré, fet que ha provocat que les flames es propaguessin a molt alta velocitat. Malgrat l’espectacularitat de l’incendi, no s’han hagut de lamentar ferits ni ningú ha hagut de ser atès per inhalació de fum.

El foc ha arribat fins a la teulada i fins i tot ha entrat a l’interior dels Serradells, a la zona de la piscina, ha informat Farré. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 35 dotacions del cos, així com quatre camions d’extinció, un d’alimentació, un d’escala i tres ambulàncies. La policia hi ha aportat una trentena de persones, a més de la participació dels agents de circulació d’Andorra la Vella i la Creu Roja.


Quan s'ha declarat l'incendi hi havia prop de 150 persones al centre esportiu, ha informat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, dels quals 35 eren infants de l’escola bressol. En aquest sentit, els protocols d’evacuació han funcionat perfectament i s’ha traslladat els infants pel rec fins al bar Nogreda, a la carretera dels Serradells, han informat tant la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, com el cap de Govern, Toni Martí. Aquesta evacuació l'han fet les treballadores de la llar d’infants, però també pares i treballadors dels Serradells. Alguns han hagut de carregar els bressols a braços amb els infants a dins.

Un cop al bar, s’ha trucat a les famílies perquè els anessin a buscar, fet que s'ha anat realitzant al llarg del matí. Al bar han estat atesos i fins i tot han menjat i jugat. “Tot ha estat perfecte, pels nens només ha estat una mica de fum”, ha celebrat Marsol.

“Ni ens hem preocupat pels danys materials”, ha afegit la cònsol, sinó que la prioritat era que ningú prengués mal, ha defensat. I així ha estat. Però amb tot, els danys han estat quantiosos ja que tota la façana ha quedat destrossada, i bona part del sostre. A l’interior, a la piscina, també caldrà estudiar l’abast dels desperfectes.


La llar d’infants no ha quedat malmesa, però amb tota probabilitat aquest divendres no podrà obrir, ha avançat Marsol, que ha garantit que els infants es reubicaran a d’altres centres de la parròquia.

Pels volts del migdia, i tot i que hi ha hagut algun repunt de foc a la façana, s’ha donat per controlat l’incendi. Ha estat determinant la participació d’un helicòpter per apagar el foc de la taulada, ha informat Farré. Pel que fa a la carretera, ha quedat reoberta cap a les 13 hores.

Cal destacar també que des de l'hospital s'havia muntat un dispositiu especial un cop s'ha rebut l'avís de l'incendi i fins al lloc dels fets s'han desplaçat una ambulància de suport vital avançat, una de convencional i un equip de suport logístic.

Recollida dels vehicles i material personal

Un cop controlat, els bombers procediran durant aquesta tarda a entrar a l’interior de la instal·lació per fer una primera visita de reconeixement, ha informat el ministre. “Verificaran els conductes de ventilació i les estructures de l’edifici per assegurar-se que no queda cap esquela de foc”, així com començar a recollir evidències i proves per determinar l’origen de l’incendi. Tot i que els primes indicis apunten a que ha estat causat per l’espurna d'una soldadura de les obres de la façana.

El segon pas serà acompanyar a l’interior de la instal·lació les persones que tenen vehicles a l’aparcament (que es desconeix si han quedat afectats) o material personal. Però no hi ha pressa per fer aquest procediment i no es farà fins que es tinguin totes les garanties que no hi ha perill de més foc o despreniments, ha explicat Espot.

A partir d’ara, la policia i els bombers coordinaran la investigació per determinar què ha passat i per què.