Espot i Grynspan coincideixen en la importància de refermar les aliances estratègiques en medi ambient

Els dos mandataris han comentat també l'actualitat a la regió iberoamericana i l'agenda de les properes reunions ministerials

El cap de Govern, Xavier Espot, i la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, han mantingut aquest dimecres una trobada bilateral i han coincidit en la importància de refermar les aliances estratègiques entre els organismes i xarxes iberoamericans responsables d’aplicar polítiques mediambientals i de sostenibilitat. Aquesta trobada ha tingut lloc aprofitant que Grysnpan es troba a Andorra amb motiu de la celebració de la X Conferència Iberoamericana de ministres de Medi Ambient i precisament ha valorat molt positivament que Andorra hagi reprès aquesta reunió ministerial després d’onze anys sense haver-se celebrat.

Durant la reunió, en la qual el cap de Govern ha estat acompanyat per la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, els mandataris han comentat l’ actualitat econòmica i social dels països iberoamericans i l’impacte que l’emergència provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 està tenint en la regió. En aquest àmbit han destacat la importància de la cooperació entre els països que ofereix la Cimera Iberoamericana, han informat des de l'executiu. Així, han posat en relleu que les diferents trobades i fòrums han de permetre compartir i intercanviar experiències en diferents àmbits, incidint especialment en la gestió derivada de la crisi sanitària.

Espot i Grynspan també han repassat l’agenda iberoamericana del pròxim mes d’octubre en què es preveu la celebració de les reunions ministerials d’Educació, Administracions Públiques i Ciència, Tecnologia i Innovació, així com, la trobada d’entitats cíviques sectorials que se celebrarà a finals de setembre. Les trobades es duran a terme de manera virtual.