Esquies el cap de setmana? Així estan les pistes

Malgrat que no hi ha previsions de nevades a curt termini, les estacions obren entre un 80 i un 90% de la seva superfície esquiable

Les festes de Nadal omplen les pistes d'esquí, de turistes però també de gent del país. Malgrat que ja s'acumulen setmanes sense nevades importants, i malgrat també que no se'n preveuen a curt i mitjà termini, l'esforç dels treballadors de les estacions sumat a la inversió feta les últimes temporades en canons de neu permeten que aquest cap de setmana i els dies de Nadal es pugui obrir un percentatge molt elevat de la superfície esquiable. En el cas de Grandvalira, obre el 80% de les seves pistes, i en el cas de Vallnord, un 81% a Pal Arinsal i fins al 90% a Arcalís.

Anant concretament a Grandvalira, ofereix als esquiadors 130 quilòmetres esquiables, amb els sis sectors oberts, cinc d'ells enllaçats per pista i gruixos que arriben als 45 centímetres. Es manté un servei de bus gratuït d'enllaç entre Canillo i Grau Roig, que tindrà una freqüència de pas de cada mitja hora.

Tots els 'snowparks' estan parcialment oberts, informa el domini, i també les zones de 'freestyle'. 

A Pal Arinsal estaran obertes 37 de 46 pistes i 28 de 30 remuntadors, informa el sector. Els gruixos de neu oscil·len entre els 20 i els 40 centímetres. I com a novetat, l'estació obre per primer cop aquesta temporada l''snowpark' d'Arinsal, gràcies a l'obertura del teleesquí dels Planells.

Més enllà de l'esquí, estan disponibles tres circuits d'esquí de muntanya (la Serra, coll de la Botella i Port Negre) i cinc de raquetes. 

Ordino Arcalís és qui té més superfície esquiable oberta, concretament un 90%, i gruixos de neu pols que arriben als 55 centímetres. Destaca per sobre de tot la posada en funcionament del telecabina Tristaina, obert a partir d'aquest dissabte al migdia i amb passi gratuït per a tots els residents al país.

L'estació també destaca que el diumenge al migdia el Pare Noel arribarà a l'àrea dels Planells, per repartir il·lusió entre els més petits.

Altres activitats més enllà de l'esquí

A banda de passar un dia a pistes, aquest cap de setmana el país s'omple d'activitats d'oci relacionades amb el Nadal.

A Andorra la Vella, i dins del Poblet de Nadal, el dissabte i diumenge a la tarda el tió cagarà regals a la tarda, amb espectacle infantil inclòs. També repeteixen els dissabtes de Mercat a la plaça del Poble, amb degustació de cuina tradicional de Nadal.

Dissabte a la tarda, tindrà lloc la primera actuació del cicle 'Música a la tassa', que s’emmarca dins la programació d'Ordino Clàssic, a l’hotel Antic de la Cortinada. Anirà a càrrec de joves alumnes de l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella, que formaran un quartet de violoncels i un quintet amb acordió. S’oferirà una tassa de xocolata calenta al públic assistent.

I diumenge al matí, se celebra el Concert de Nadal a càrrec de la Coral Casamanya, a l'església parroquial d'Ordino.