Estònia posa a disposició d'Andorra la seva experiència en administració digital

El país bàltic és pioner en l'aplicació de les noves tecnologies en la simplificació dels tràmits

La ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, s'ha trobat aquest dijous amb el ministre d'Administració Pública d'Estònia, Jaak Aab, amb el qual han pogut tractar diversos aspectes relatius a l'experiència d'aquest país bàltic en la implementació i la utilització de solucions tecnològiques per a la interacció entre els organismes governamentals, el govern i els ciutadans.

La reunió respon a la invitació que la presidenta d'Estònia, Kersti Kaljulaid, va fer al cap de Govern, Toni Martí, el mes de setembre, de compartir coneixements i de col·laborar amb Andorra en el procés de la reforma de l'administració.

Descarrega, acompanyada del secretari d'Estat de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Antoni Rodríguez, i de la coordinadora de la Reforma de l'Administració, Montse Font, han mantingut diverses reunions amb alts càrrecs del ministeri competent de la matèria d'Estònia, els quals han pogut explicar els processos d'aplicació de les noves tecnologies en la simplificació dels tràmits administratius, camp en el qual Estònia és pionera.

En la seva visita a l''e-Governance Academy' a Tallin, la delegació andorrana ha observat com l'aplicació de facilitats tècniques i tecnològiques repercuteixen en l'impuls de la innovació econòmica, en la seguretat i la protecció o la digitalització de les dades per a l'eficiència de la seva gestió, tal com han informat des de l'executiu. De fet, el director de l'acadèmia de la governança digital d'Estònia, Arvo Ott, ha mostrat interès a col·laborar amb Andorra.

De la seva banda, Aab ha convidat Descarrega a participar en la pròxima conferència sobre governança digital 'Governance for digital citizens' que tindrà lloc a Tallin els dies 29 i 30 de maig. De la mateixa manera, Descarrega ha convidat al seu homòleg a visitar Andorra per continuar col·laborant en l'intercanvi d'experiències.

La titular de Funció Pública i el seu homòleg també han pogut tractar l'estat de les negociacions d'Andorra amb la UE pel que fa a l'acord d'associació. Ambdós mandataris han coincidit en l'oportunitat que representa per a Andorra accedir al mercat interior europeu.