FEDA s'uneix a la lluita per la sostenibilitat

La parapública col·laborarà amb la suma de 10.000 euros

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el director general de FEDA, Albert Moles, han signat aquest dilluns al Museu de l'Electricitat un conveni que té com a objectiu fomentar l'educació sobre mobilitat sostenible per a tots els alumnes del Principat. Moles ha anunciat que FEDA col·laborarà amb 10.000 euros aquest any en aquest projecte, i Jover ha afegit que "aquest acord el signem per afrontar els canvis que des del Govern ens hem proposat", amb "disset objectius que només es poden assolir mitjançant l'educació".

Moles ha recalcat que "Andorra és un país que ja ha adoptat lleis en relació a la sostenibilitat i que s'està posicionant com a capdavantera", i ha afegit que "els canvis vindran a través de la gent més jove, i que aquí radica la importància d'aquest projecte, del qual el programa encara no està del tot definit". Un altre dels papers rellevants que tindrà FEDA és el d'oferir contingut tècnic sobre educació viària i la millor manera d'aprofitar les energies sostenibles.

Moles ha posat com a exemple que "els vehicles elèctrics provoquen menys emissions; ara bé, la forma en la qual es produeix aquesta electricitat sí que les provoca", però "no és el mateix carregar un cotxe a la nit que al matí, o un laborable que un cap de setmana, i això és precisament el que des de FEDA volem ensenyar".

Al desembre va acabar el Pla Engega 2019, que premiava amb certes bonificacions aquelles persones que utilitzen vehicles elèctrics o híbrids. Entre aquestes bonificacions s'hi troben avantatges com aparcaments comunals gratuïts, punts de recàrrega a casa sense cap cost, o la possibilitat d'utilitzar el carril d'autobusos sense les restriccions que tenen els turismes convencionals.