Els alumnes de primer d'FP d'activitats esportives, a la Casa pairal d'Ordino

El comú i el Govern acorden que els estudiants ocupin aquests espais

El ministeri d’Educació i el comú d’Ordino han acordat signar un conveni de col·laboració a través del qual alumnes de la formació professional d’activitats físiques, esportives i de lleure faran ús de tres aules situades a la Casa pairal de la parròquia. Tal com ha recordat el ministre portaveu, Jordi Cinca, aquest curs escolar la totalitat dels 95 alumnes que cursen aquesta branca de la formació professional es traslladen a Ordino.

De fet, els que cursen segon i batxillerat ja han començat les classes al Centre de tecnificació d’Ordino, que tal com ha destacat Cinca, no pot acollir la totalitat dels alumnes i, per aquest motiu, s’ha decidit que Educació habiliti les tres aules que es troben ara com ara buides perquè també els estudiants de primer puguin traslladar-se a la parròquia. Aquests 45 alumnes seran traslladats al novembre quan les obres estiguin finalitzades. El ministre portaveu ha defensat que la parròquia reuneix les “condicions òptimes” per al desenvolupament curricular d’aquests estudis.

D’altra banda, el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la licitació dels treballs per reposar una barrera de protecció a la canal del coll d’Eres a la Solana d’Andorra la Vella, la zona que aquest estiu va viure un despreniment que va malmetre les proteccions existents. També s’ha convocat el concurs per a la recollida dels olis vegetals usats, ja que el 21 d’octubre acaba l’actual contracte de concessió, de sis anys de durada. Cinca ha recordat que el 2017 es van recuperar 270 tones d’olis.