Publicitat
Publicitat

Fal·lera pel col·leccionisme de cotxes clàssics

Més de 60 vehicles participen a la tercera Trobada de clàssics, on s'han pogut veure per primer cop junts diversos Willys de propietaris andorrans

L'Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) celebra, aquest cap de setmana, la tercera Trobada de clàssics superant la seixantena de vehicles participants. El seu president, Lluís de Juan, s'ha mostrat molt satisfet de la participació i també de l'ambient festiu que ha generat la trobada, tenint en compte que el mercat setmanal s'ha traslladat al Prat Gran per coincidir amb l'esdeveniment, que també ha comptat amb actuacions de country. Enguany, uns dels vehicles que més han cridat l'atenció dels visitants han estat el grup de Willys, que han participat a la trobada després que alguns propietaris andorrans s'hagin agrupat en una associació. Es tracta de vehicles americans de la Segona Guerra Mundial que van arribar a Andorra als anys 50 i 60 com a recursos dels 4x4 per assistir en les tasques del camp en una època en què encara no havien arribat els tractors.

Més d'una seixantena de cotxes antics s'han exposat aquest dissabte al matí al Prat Gran d'Encamp en el marc de la tercera Trobada de clàssics organitzada per l'Associació Andorrana de Vehicles Antics amb la col·laboració del Comú d'Encamp. El president de l'entitat, Lluís de Juan, s'ha mostrat molt satisfet amb la participació, que ha anat a l'alça a cada edició fins a superar, enguany, la seixantena de vehicles. Els cotxes són majoritàriament d'Andorra, però també han vingut aficionats del Club de clàssics de la Seu d'Urgell, del Pallars Jussà i de Limoux (França). A més de l'exposició de cotxes, la trobada gaudit d'un ambient festiu gràcies a les actuacions de 'country' i de les parades del mercat setmanal d'Encamp, que s'han traslladat al Prat Gran per coincidir amb l'esdeveniment.

Els propietaris de Willys s'agrupen

Entre els vehicles que s'han pogut admirar hi havia matrícules andorranes tan antigues com la 35 i la 37, que corresponen a un Citröen Stromberg i un Peugeot 203, i un grup de cinc Willys, un vehicle militar de la Segona Guerra Mundial que va arribar a Andorra als anys 50 i 60 per fer tasques al camp. Un dels seus propietaris ha explicat que, com que en aquella època encara no havien arribat els tractors, s'utilitzaven per transportar remolcs i fins i tot per llaurar camps, ja que eren els primers vehicles tot terreny que van aparèixer. Una dotzena de propietaris s'han agrupat i entrraran a formar part de l'AAVA dins la secció de vehicles utilitaris. Segons asseguren, a Andorra hi podria haver uns 30 o 40 Willys.

Lluís de Juan ha assegurat que actualment va a l'alça la fal·lera per la recuperació dels vehicles antics a Andorra, ja que sempre ha estat un país eminentment automobilístic i "vam tenir la sort de disposar de cotxes d'importació quan a Espanya només hi havia els Seat i poca cosa més". Per tant, De Juan assegura que a Andorra hi ha una gran varietat de vehicles, i tot i que no estan censats, calcula que poden haver-hi més d'un miler de clàssics.