Publicitat
Publicitat

Ferrer crearà una àrea d'atenció social per donar suport immediat

L'objectiu de la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, és que l'àrea d'atenció immediata al ciutadà amb necessitats socials pugui donar suport a qualsevol persona "sigui l'hora que sigui, el dia que sigui"

La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, ha anunciat la creació d'una àrea d'atenció immediata al ciutadà, adreçada a qualsevol persona que tingui una necessitat social o un risc d'exclusió social. Ferrer ha explicat a l'ANA que l'objectiu és que pugui disposar d'un telèfon "i que se li contesti, sigui l'hora que sigui, el dia que sigui, amb una resposta immediata de suport". Aquesta és una de les mancances detectades per la nova ministra al Departament d'Afers Socials, juntament amb la necessitat de disposar al Ministeri d'un metge en plantilla.

En una entrevista a l'ANA, Rosa Ferrer ha mostrat la seva voluntat de fer alguns canvis en el seu Ministeri, sobretot en l'àmbit d'Afers Socials, entre els quals hi ha la creació d'una àrea d'atenció immediata al ciutadà, adreçada a atendre persones amb necessitats socials a qualsevol hora del dia i qualsevol dia de la setmana.

En aquesta mateixa àrea, Ferrer està treballant en el desplegament de la Llei de serveis socials i sociosanitaris que, entre d'altres coses, preveu la creació de la comissió nacional de benestar social, que comptarà amb la implicació dels comuns. També es vol crear un organisme "que vagi més enllà de la Conadis", una comissió nacional que compti "amb la participació de totes les entitats". Finalment, la ministra també ha indicat que abans de finals d'any s'enllestirà l'informe per complir amb el conveni dels drets dels discapacitats, ratificat l'octubre del 2013.

D'altra banda, la ministra de Salut considera necessari tornar a dotar el Ministeri d'un metge, per "legitimar-nos davant de tot el col·lectiu mèdic", en relació a les decisions que es prenen per al dia a dia, en qüestions de permisos, medicaments, etc.

Pel que fa a la problemàtica sobre la possibilitat, que ha obert una sentència del TS, que els metges que treballen a l'hospital puguin exercir com a professionals liberals, Rosa Ferrer ha indicat que de moment no pot donar el seu parer sobre la qüestió, ja que primer vol posar totes les dades objectives sobre la taula i analitzar els pros i els contres. Amb tot, ha assegurat que el tema "mereix una reflexió política i tècnica molt profunda", i per tant creu que el debat s'hauria de portar al Consell General.